Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas vadītāja Kima Džonguna (Čenuna) sieva Ri Soldžu ir bijusī dziedātāja, kas ar savu uzstāšanos piesaistījusi viņa uzmanību, ceturtdien ziņoja Dienvidkorejas mediji dienu pēc Ziemeļkorejas TV apstiprinājuma, ka Kims ir precējies.

Dienvidkorejas mediji bija vienisprātis, ka īsmatainā brunete vecumā virs 20 gadiem Ri ir bijusī dziedātāja, kas tikusi īpaši apmācīta Kima laulātās draudzenes statusam.

Ziņu aģentūra "Yonhap" vēstīja, ka Ri redzama viņas uzstāšanās videoierakstā, kuru Ziemeļkoreja publicēja pagājušā gada februārī. Ri ir izgājusi sešu mēnešu kursu pirmās lēdijas pienākumu apgūšanai, ziņoja "Yonhap".

Laikraksts "Chosun Ilbo" ziņoja, ka Ri līdz pagājušajam gadam darbojusies Ziemeļkorejas orķestrī "Unhasu" un 2010.gadā Vecgada vakarā uzstājusies Kimam Čenuna un viņa tēvam Kimam Džongilam (Čeniram) par prieku.

"Iespējams, ka Kims Čenuns izvēlējās viņu par savu sievu pēc tam, kad bija redzējis viņu koncertzālē," laikraksts citēja kāda ziņu avota teikto.

Cits ziņu avots laikrakstam pavēstīja, ka Ri pēc apprecēšanās izgājusi sešu mēnešu kursu pirmās lēdijas pienākumu apgūšanai Kima Ilsunga (Irsena) Universitātē.

Laikraksts "JoongAng Ilbo" ziņoja, ka Ri ir beigusi šo universitāti, viņas tēvs ir zinātnieks, bet māte - ārste.

Laikraksts "Dong-A Ilbo" sniedza līdzīgas ziņas par Ri izcelsmi, bet apgalvoja, ka viņa un Kims apprecējušies jau 2009.gadā.

Ziemeļkorejas valsts televīzija un citi oficiāli mediji trešdien apstiprināja, ka Kims ir precējies un ka kopā ar viņu publiskos pasākumos redzētā brunete īsiem matiem ir viņa sieva Ri Soldžu.

Ziemeļkorejas mediji gan nesniedza sīkākas ziņas par Kima sievu un neminēja viņu apprecēšanās laiku.

Kims Čenuns, kurš ir nedaudz jaunāks par 30 gadiem, kļuva par valsts vadītāju, kad decembrī nomira iepriekšējais valsts vadītājs - viņa tēvs Kims Džongils (Čenirs). Par viņa dzīvi ir maz publiskas informācijas un nav zināms pat viņa precīzs vecums.

Ne Kima Čenuna tēvs, ne viņa vectēvs Kims Ilsungs (Irsens) nekad nefotografējās kopā ar savām sievām publiskos pasākumos.

Viens no iemesliem Kima Čenuna laulātā statusa apstiprināšanai ir parādīt, ka "viņš nav bērns", uzskata Seulas Nacionālās universitātes Miera un apvienošanās pētījumu institūta pārstāvis Čangs Jongsuks.

"Ja viņš dotos apkārt viens, cilvēki viņu uztvertu kā jaunu puisi, bet kopā ar sievu viņš var parādīt, ka ir ģimenes galva un pieaudzis," sacīja Čangs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!