Foto: Reuters/Scanpix

ASV raķešu triecienos džihādistu pozīcijām Sīrijas ziemeļrietumos gājuši bojā vismaz septiņi civiliedzīvotāji, svētdien paziņojusi cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Human Rights Watch" (HRW), aicinot izmeklēt šo gadījumu.

Ņujorkā bāzētā organizācija atsaucās uz trim vietējiem iedzīvotājiem, kuri ziņoja, ka ASV raķešu triecienā ciematā Idlibas provincē otrdien gājuši bojā vismaz divi vīrieši, divas sievietes un pieci bērni.

Tiesa, organizācija norādīja, ka šo informāciju nav bijis iespējams apstiprināt un piebilda, ka divi mirušie vīrieši, iespējams, bijuši teroristu grupējuma "Al-Nusra" biedri.

"Savienotajām Valstīm un to sabiedrotajiem Sīrijā būtu jāveic visi iespējamie piesardzības pasākumi, lai izvairītos no kaitēšanas civiliedzīvotājiem," paziņoja HRW vadītāja vietnieks, piebilstot, ka ASV valdībai būtu jāizmeklē šādi gadījumi, par tiem publiski jārunā un attiecīgi jārīkojas, ja atklājas, ka noticis pārkāpums.

Pentagons ceturtdien paziņoja, ka armijas rīcībā nav ticamas informācijas par civiliedzīvotāju upuriem.

Vietējie iedzīvotāji HRW ziņoja, ka raķetes trāpījušas "Al-Nusra" nometnei, tostarp ieroču noliktavai, kas atradusies blakus ciematam. Neilgi pēc tam ar raķetēm apšaudītas arī divas mājas ciematā.

HRW norādīja, ka septiņu civiliedzīvotāju nogalināšana uzbrukumos bez likumīga militāra mērķa rada bažas, ka šādi uzlidojumi varētu būt nelikumīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!