Foto: Reuters/Scanpix
Pasaulē meklētākais terorists, organizācijas "Al Quaeda" līderis Osama bin Ladens miris dabiskā nāvē no slimības vēl pirms ASV paziņojumiem par viņa nogalināšanu specdienestu operācijā Pakistānā, paziņojis Irānas informācijas ministrs - specdienestu vadītājs Heidars Moslehi, informē Turcijas ziņu aģentūra DHA.

"Amerikāņi apgalvo, ka nogalinājuši bin Ladenu. Taču patiesībā viņš mira dabiskā nāvē pēc slimības," sacījis ministrs. "Bin Ladens vēl pirms tam nomira no slimības," apgalvojis Moslehi, uzsverot, ka Irānas specdienestu rīcībā ir "nopietni pierādījumi, dokumenti un liecības, kas to pierāda".

ASV paziņojumus par bin Ladena likvidēšanu Irānas ministrs nodēvējis par "scenāriju". Tā izspēle, viņaprāt, saistīta ar gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām, lai novērstu sabiedrības uzmanību no ASV ekonomikas problēmām.

Tikmēr ASV Štābu priekšnieku apvienotās komitejas vadītājs, admirālis Maikls Mallens ar Bruņoto spēku preses dienesta starpniecību aģentūrai "RIA Novosti" atzinis, ka drošībnieku iespēja atrast "teroristu Nr.1" mājā Islamabādas apkārtnē Pakistānā bijusi 55%. Pirms operācijas veiktā izlūkošana, viņaprāt, bija labākā, kāda jebkad redzēta.

"Bija 55% iespēja... Šī operācija bija visu iesaistīto dienestu fenomenālu pūļu kulminācija. Labākais izlūkošanas darbs, kādu jebkad esmu redzējis, ļāva armijniekiem tik veiksmīgi īstenot savu misiju," sacījis Mallens.

Viņš arī uzteicis ASV prezidenta Baraka Obamas drošsirdību, kurš ļāva īstenot operāciju bez drošām garantijām par tās veiksmīgu iznākumu. "Es uzskatu, ka tas bija vīrišķīgs lēmums," sacījis Mallens. Viņaprāt, pilnībā uzticoties militāristiem, prezidents šoreiz rīkojies pareizi.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar ASV prezidenta paziņoto teroristu grupējuma "Al Quaeda" līderi bin Ladenu amerikāņu specdienesti nogalināja naktī uz 2.maiju nocietinātā mājā Abotabadas pilsētā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. ASV dienesti paziņoja, ka terorista līķis iemests okeānā, savukārt pēcnāves fotogrāfijas Obama pēc vairāku dienu pārdomām nolēma nepubliskot. Bin Ladena nāvi atzinusi arī "Al Quaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!