Foto: AFP/Scanpix

Asiņainajos nemieros gāztais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs preses konferencē piektdien paziņoja, ka joprojām ir prezidents.

"Pienācis laiks man teikt to, ka es turpinu cīņu par Ukrainas nākotni", īpaši sasauktā preses konferencē, kas notika Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas, paziņoja Janukovičs. "Neviens mani nav gāzis no prezidenta amata, es pametu Ukrainu, jo manai ģimenei draudēja briesmas. Varu valstī ir sagrābuši fašistiski spēki," sacīja Janukovičs.

Viņš sacīja, ka Krievijā ir nokļuvis, pateicoties patriotiski noskaņotiem oficieriem, kuri "man palīdzēja saglabāt dzīvību." Ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņš vēl nav ticies.

"Es atgriezīšos Ukrainā, tiklīdz tiks garantēta mana un manas ģimenes drošība," solīja Janukovičs. Viņš sacīja, ka Harkovā saņēmis ziņas no drošības dienesta, ka pilsētai tuvojas radikāli noskaņotas grupas, tāpēc viņam bija jāpamet pilsēta.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā atsākās asiņainas demonstrācijas, kurās bojā gāja vairāki desmiti cilvēku. Pēc šiem nemieriem Janukovičs tika gāzts un viņā aizmuka uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!