Foto: AFP/Scanpix

Kolumbijas valdība sākusi sarunas ar komunistu teroristisko grupējumu Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki (FARC), cerot panākt miera noslēgšanu ar kaujiniekiem, paziņojis Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss. Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

“Kopš brīža, kad valdība sāka savu darbu, es cienīju savu konstitucionālo pienākumu tiekties pēc miera un mēs sākām sarunas ar FARC, lai rastu izeju no konflikta,” aģentūra “France Presse” citē Kolumbijas prezidentu.

Prezidents runā neprecizēja, kad un kur notiks sarunas, bet reģionālā raidsabiedrība “Telesur” vēsta, ka abas puses vienošanos par sarunu sākšanu parakstījušas pirmdien Kubā. Pirmā sarunu kārta notikšot Norvēģijas galvaspilsētā Oslo piektajā oktobrī, atsaucoties uz “Telesur”, vēsta BBC.

FARC ar Kolumbijas valdību karo jau kops 1964. gada. To mērķis ir izveidot “Jauno Kolumbiju”, kur valda sociālais taisnīgums un vienlīdzība.

Lai gan komunistiem faktiski nav nekāda atbalsta valsts urbanizēto apvidu iedzīvotāju vidū, FARC ir izdevies paplašināt savu darbību lauku apvidos, izmantojot līdzekļus, kas iegūti ar narkotiku kontrabandu un cilvēku nolaupīšanu.

Tiek lēsts, ka grupējuma rindās joprojām ir no septiņiem līdz 11 tūkstošiem kaujinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!