Foto: RIA Novosti/Scanpix

Seši cilvēki gājuši bojā, bet desmitiem guvuši ievainojumus pašnāvnieces izraisītā sprādzienā pasažieru autobusā Volgogradā, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Sprādziens autobusā atskanējis netālu no pieturvietas, kurā iekāpusi pašnāvniece spridzinātāja. No salona evakuēti 40 cilvēki, bet vairāk nekā 20 cietušie nogādāti divās pilsētas slimnīcās. Astoņi ievainotie ir smagā stāvoklī un ievietoti reanimācijā. Starp cietušajiem ir arī gadu vecs bērns.

Sprādzienu izraisījusi 30 gadus veca dagestāniete Naida Ahijalova, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta Krievijas mediji. Sieviete esot bijusi kāda kaujinieku komandiera sieva.

Pirms tam ziņots, ka notikuma vietā ir atrasti spridzekļa fragmenti, "RIA Novosti" uzzināja no avotiem tiesībsargājošajās iestādēs.Autobusā ir eksplodējusi nenoskaidrota sprāgstierīce, apstiprināja Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja.

Notikušais definēts kā terorakts, ziņo aģentūra "Itar-Tass".

Aculiecinieki stāsta, ka autobusā atradies daudz studentu, bet sprādziens noticis salona centrālajā daļā. Pilsētā ir apturēti visi autobusu maršruti un veidojas milzīgi sastrēgumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!