Foto: AFP/Scanpix



Krimā otrdien bruņoti vīri apšaudījuši Ukrainas armijas militāro bāzi, viens Ukraiņu karavīrs ir nogalināts, bet vēl divi - ievainoti, vēsta ārvalstu mediji.

Bruņoti kaujinieki maskās otrdien apšaudījuši militāro ukraiņu bāzi Simferopolē, un viens no Ukrainas armijas karavīriem pēc apšaudes guvis smagu brūci kājā un kaklā, apliecinājis Ukrainas aizsardzības ministrijas pārstāvis. 

Ārvalstu mediji vēsta, ka Simferopolē, vienā no Ukrainas militārajiem objektiem, uzbrukuma laikā Krievijas īpašo uzdevumu vienības kareivji un separātisti nogalinājuši vienu Ukrainas kareivi, vēsta ārvalstu mediji. Par to savā "Facebook" lapā paziņojis militārais eksperts Dimitrijs Timčuks.

Tiek ziņots, ka 18.martā Simferopolē uzbrukumā 13.fotogrametrijas centram ar tiešu trāpījumu sirds rajonā nogalināts praporščiks Kakurins, kurš bija novērošanas tornī armijas daļas autoparkā, bet ar šāvieniem kakla un rokas rajonā ievainots kapteinis Feduns.

Vēl viens Ukrainas karavīrs guvis smagas galvas un kājas traumas.

Uzbrucēji bija ģērbušies Krievijas bruņoto spēku karavīru militārajās formās bez atšķirības zīmēm un bruņojušies ar automātiem un snaiperu šautenēm.

Ukrainas karavīri, kas atradās objektā, ir arestēti. Viņiem atņemti dokumenti un nauda.

Pēc apšaudes kaujinieki, kuri tērpušies nezināmas izcelsmes formās, aizturējuši bāzes komandieri. Pārējie Ukrainas karavīri ar šāvieniem nav atbildējuši, bet iebarikādējušies bāzes pirmajā stāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!