Foto: Reuters/Scanpix
Policijai otrdien vakarā izdevies izklīdināt opozīcijas protesta akciju Krievijas galvaspilsētas Maskavas centrā, informē Krievijas masu mediji.

"Opozīcijas mītiņa dalībnieki ir pilnībā izklīdināti, transporta kustība Dārzu lokā (Sadovoje koļco) Tveras ielas virzienā ir atjaunota," aģentūru "Itar Tass" informēja kāds drošības iestāžu pārstāvis.

Aģentūras korespondents no notikuma vietas informē, ka Triumfa laukumā un tuvējās ielās turpina dežurēt daudz policistu, tostarp iekšlietu karaspēks. Tomēr situācija esot mierīga. Papildus policijas spēki dežurē metro stacijās Maskavas centrā.

Kopumā nemieros Maskavā aizturēti 300 cilvēki, tais skaitā opozīcijas līderi Boriss Ņemcovs un Sergejs Mirtohins, kā arī Eduards Ļimonovs. Pašlaik viņi gan jau atbrīvoti, liecina Krievijas mediju sniegtā informācija.

Savukārt SanktPēterburgā aizturēti 200 cilvēki - visi, kas piedalījās protesta akcijā pie metro stacijas "Gostinnij dvot", informēja aģentūra "Itar Tass", atsaucoties uz vietējo policiju.


Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas Galvenās pārvaldes preses dienests paziņoja, ka protestētāji apmētājuši policiju ar stikla pudelēm. Aģentūra "Interfakss", atsaucoties uz aculiecinieku, ziņo, ka viens policists cietis un nogādāts slimnīcā.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Krievijas iekšlietu ministrijas Maskavas Galvenās pārvaldes informāciju Triumfa laukumā aizturēti vairāk nekā 300 opozīcijas aktīvisti. "Pašlaik aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku. Viņus visus nogādās policijas nodaļās, lai sauktu pie atbildības likumā noteiktā kārtībā," paziņoja pārvaldes preses dienests.

Maskavas ielās otrdien tika izvietoti Iekšlietu ministrijas karavīri. Ministrija informēja, ka "pilsētā izvietotas atsevišķas karaspēka vienības". To uzdevums esot "nodrošināt pilsoņu drošību".Policijas un iekšlietu karaspēka vienību pastiprināta klātbūtne būšot vērojama pilsētas ielās līdz oficiālo balsu skaitīšanas beigām. Kopumā galvaspilsētā ir izvietoti  51 500 likumsargu un karavīru.

Jau vēstīts, ka masu protesti Krievijā sākās pirmdien. Atbilstoši  Krievijas Iekšlietu ministrijas ziņām, par piedalīšanos nesankcionētā mītiņā Krievijas galvaspilsētas centrā pirmdien tika aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku. Savukārt Sanktpēterburgā pirmdien vakarā tika aizturēti vismaz 120 protestētāji, kas piedalījās nesankcionētā mītiņā, kas tika organizēts sociālajos tīklos.

Svētdien Krievijā notika apakšpalātas Valsts domes vēlēšanas, kurās saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem uzvarēja pašlaik valdošā prezidenta Dmitrija Medvedeva un premjera Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija", kas gan zaudēja divu trešdaļu vairākumu parlamentā. Tomēr opozīcija un starptautiskie novērotāji norāda uz plašiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē un apšauba to tiesiskumu, tāpēc Krievijā sākušies opozīcijas rīkoti protesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!