Foto: LETA

Krievijas Izmeklēšanas komitejas Pleskavas apgabala izmeklēšanas pārvalde ir ierosinājusi krimināllietu pret Latvijas iedzīvotāju par seksuāla rakstura vardarbību pret viņa nepilngadīgo meitu - Krievijas pilsoni, teikts paziņojumā, kas ceturtdien publiskots šīs pārvaldes oficiālajā interneta vietnē.

"Krievijas izmeklēšanas komitejas Pleskavas apgabala izmeklēšanas institūcijas pēc materiāliem, kas konstatēti interneta monitoringa gaitā par izvirtīgu darbību veikšanu pret mazgadīgu meiteni, ir ierosinājušas krimināllietu pēc Krievijas Kriminālkodeksa 132.panta 4.daļas "b" punkta (seksuāla rakstura vardarbīgas darbības)," teikts šajā paziņojumā.

Iepriekš Pleskavas izmeklētāji veica pirmsizmeklēšanas pārbaudi pēc sūdzībām par Latvijas iedzīvotāja blogu, kurā viņš ievietojis savas un savas mazgadīgās meitas - Pleskavā reģistrētas Krievijas pilsones - kailfotogrāfijas.

Pirms tam Krievijas prezidenta administrācijas pilnvarotais bērnu tiesību jautājumos Pāvels Astahovs bija vērsies Krievijas Izmeklēšanas komitejā, Iekšlietu ministrijā un Ārlietu ministrijā ar lūgumu saistībā ar viņa saņemtu sūdzību par Latvijā dzīvojošu Mihalkinu ģimeni. Saskaņā ar pilnvarotā aparāta iegūtu informāciju tēvs Sergejs Mihalkins ievietojis internetā pornogrāfiska rakstura materiālus par sevi, savu sievu, mazgadīgo meitu un mazo dēlu. Viņa sieva un bērni ir Krievijas pilsoņi.

Astahova preses dienests trešdien paziņoja, ka pie Pleskavas dzīvo šo bērnu vecmāmiņa, kas ir gatava jebkurā brīdī uzņemt mazbērnus savās mājās. "Vecmāmiņa ir šausmās par izveidojušos situāciju. Pēc viņas teiktā, Sergejs M. [Mihalkins] ierobežoja meitas sazināšanos ar māti, un viņa nav redzējusi mazdēlu," pavēstīja pilnvarotā preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!