Foto: EPA/LETA

Bijušais Dienvidāfrikas prezidents Nelsons Mandela, kurš kopš decembra sākuma atradās slimnīcā Pretorijā, trešdien ir izrakstīts no ārstniecības iestādes, atsaucoties uz pašreizējā prezidenta Džeikoba Zumas administrāciju, vēsta raidsabiedrība BBC.

94 gadus vecais Mandela, kurš slimnīcā atradās 18 dienas, turpinās ārstēties mājās Jonannesburgā, līdz būs pilnībā izveseļojies, teikts prezidenta administrācijas paziņojumā.

Dienvidāfrikas pirmais melnādainais prezidents slimnīcā nonāca plaušu infekcijas un žultsakmeņu dēļ, norāda BBC.

Ziemassvētkos Mandelu slimnīcā apmeklēja pašreizējais valsts prezidents Džeikobs Zuma, kurš pēc tam paziņoja, ka ārsti ir apmierināti ar Mandelas veselības stāvokļa uzlabošanos.

Jau vēstīts, ka Mandelu slimnīcā nogādāja 8. decembrī. Toreiz Zumas administrācijas paziņoja, ka tiek veiktas veselības pārbaudes, bet eksprezidents jūtoties labi. Vēlāk amatpersonas paziņoja, ka Mandela sirgst ar plaušu infekciju.

Pēdējo reizi publiskā pasākumā Mandela piedalījās 2010.gada jūlijā, kad apmeklēja Dienvidāfrikā notiekošā Pasaules kausa futbolā finālspēli.

Ik pa laikam parādās baumas par trauslo Mandelas veselību, tādēļ Dienvidāfrikas valdība regulāri izplata paziņojumus, kuros apliecina, ka bijušais valsts prezidents jūtas labi.

Februārī Mandelam tika veikta ķirurģiska diagnostiska procedūra laparoskopija.

Pretaparteīda cīnītājs un pirmais melnādainais Dienvidāfrikas Republikas prezidents pagājuša gada sākumā slimnīcā tika nogādāts ar akūtu elpceļu infekciju.

Mandela, kas pavadīja 27 gadus cietumā par cīņu pret aparteīdu. 1993.gadā Mandela saņēma Nobela Miera prēmiju, bet 1994.gadā kļuva par pirmo melnādaino Dienvidāfrikas Republikas prezidentu. Prezidenta amatā viņš bija līdz 1999.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!