Foto: EPA/LETA

Lielbritānijas Augstākā tiesa noraidījusi tīmekļa projekta "WikiLeaks" dibinātāja Džūljena Asanža prasību no jauna atvērt viņa apelācijas prasību pret izdošanu Zviedrijai, vēsta raidsabiedrība BBC.

Līdz ar to ir izsmeltas Asanža iespējas, lūgt atcelt viņa izdošanu Zviedrijai, kur viņš apsūdzēts izvarošanā un seksuālā uzbrukumā. Iepriekš tiesa noraidīja apelācijas sūdzību un viņa advokātu pausto, ka Eiropas aresta orderis ir nelikumīgi izdots.

Bijušais Austrālijas datorhakeris Asanžs cīnās pret deportāciju kopš aresta 2010.gada decembrī.

Augstākā tiesa atbilstoši Lielbritānijas likumiem ir pēdējā apelācijas instance. Divas zemākas tiesu instances jau iepriekš pieņēmušas lēmumu, ka Asanžs ir jāizdod Zviedrijai nopratināšanai.

Zviedrija 2010.gada 18.novembrī izdeva starptautisku orderi Asanža aizturēšanai, lai varētu viņu nopratināt saistībā ar aizdomām, ka viņš Zviedrijā izvarojis kādu sievieti un seksuāli uzmācies citai sievietei. Abas šīs sievietes bija "WikiLeaks" brīvprātīgās līdzstrādnieces.

Lielbritānijas policija Esanžu aizturēja 2010.gada 7.decembrī, taču apcietinājums viņam tika nomainīts pret mazāk stingru drošības līdzekli, un tagad viņam jāievēro stingri noteikumi, ko paredz tiesas lēmums atbrīvot Asanžu pret drošības naudu un ļaut viņam dzīvot kāda atbalstītāja savrupnamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!