ASV prezidents Baraks Obama savas uzstāšanās laikā ANO Ģenerālajā asamblejā nosaucis galvenos pasaules draudus, kas šobrīd rada briesmas – Ebolas vīruss, Krievijas darbības Eiropā un teroristi Sīrijā un Irākā.

"Šodien pasaulē izplatās satraukums – sajūta, ka tie spēki, kas saveduši mūs kopā, rada jaunus draudus un grūtības katrai nācijai, lai norobežotu sevi no globāliem spēkiem," paziņojis Obama.

"Kamēr mēs atrodamies šeit, Ebolas vīrusa uzliesmojums grauj veselības sistēmu Āfrikas rietumos un ātri izplatās tālāk. Krievijas agresija Eiropā atgādina par dienām, kad lielas nācijas draudēja mazām, vēloties realizēt savas teritoriālās ambīcijas. Teroristu cietsirdība Sīrijā un Irākā mums liek skatīties tumsas sirdī," sacījis ASV prezidents.

Viņš atklājis, ka ASV kopā ar arābu sabiedrotajiem veiks otro uzlidojumu vilni Sīrijai, lai iznīcinātu "Islāma valsts" grupējumu.

"Vienīgā valoda, ko saprot slepkavas, ir spēka valoda," norādījis Obama. "Mēs izmantosim savu militāro spēku gaisa uzlidojumos uz "Islāma valsti", lai tā atkāptos."

Vienlaikus, vēršoties pie musulmaņu jauniešiem, viņš atzinis, ka islāms kā tradicionālas vērtības iekļauj izglītību, inovācijas un cieņu pret dzīvi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!