Foto: AP/Scanpix

Pakistānas policija aizdomās par Korāna apgānīšanu arestējusi 11 gadus vecu kristiešu meiteni, kura cieš no garīgās veselības traucējumiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saniknots pūlis, kurš apsūdzēja meiteni Korāna zaimošanā, pie galvaspilsētas Islāmābādas pieprasīja arestu un draudēja nodedzināt vietējo kristiešu mājas. Aizdomās turētās meitenes vecāki atrodas policijas aizsardzībā, bet citas kristiešu ģimenes ir pametušas apkārtni. Saskaņā ar ziņoto, meitene bija nesusi atkritumu maisu, kurā atradušās arī Korānā lapas.

Meitene nespēj pilnvērtīgi atbildēt uz policijas jautājumiem, pavēstīja amatpersonas. Meitene cieš no garīgās veselības traucējumiem un ir maz ticams, ka viņa “būtu apgānījusi Korānu ar nolūku”, paziņoja Pakistānas nacionālās saskaņas ministrs Pauls Bāti. Domājams, ka meitene cieš no Dauna sindroma.

Saniknots pūlis pieprasīja meitenes arestu, pēc tam, kad paklīda runas, ka viņa ir zaimojusi Korānu. Policija sākumā nav vēlējusies bērnu aizturēt, bet to izdarījusi pūļa draudu un spiediena ietekmē. Vairāk nekā 600 kristiešu bija spiesti pamest savas mājas apkārtnē.

Pakistānā ir spēkā likums par zaimošanu, kurš atļauj apcietināt personas par Korāna zaimošanu. Pretrunīgi vērtēto likumu ir aicinājušas pārskatīt cilvēktiesību aizsardzības organizācijas.

Daudzus Korāna zaimošanā aizdomās turētos ir nolinčojuši saniknoti pūļi. Uzbrukumi tiek vērsti arī pret politiķiem, kuri iestājas par likuma mainīšanu. Pagājušajā gadā tika nogalināts minoritāšu lietu ministrs Šahbazs Bāti, kurš iestājās par zaimošanas likuma atcelšanu. Savukārt vēl divus mēnešus pirms ministra nāves tika nogalināts Pendžābas štata gubernators, kurš arī iestājās pret minēto likumu, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!