Foto: Publicitātes foto

Liepājas pašvaldība iepirkumā meklē bijušā teātra "Mūris" ēkas un saimniecības ēkas rekonstruētāju, kur tiks iekārtota Jauniešu māja, informēja Liepājas domē.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 24. oktobrim. Darbu paredzamā līgumcena ir aptuveni 90 tūkstoši latu bez pievienotās vērtības nodokļa.

Jau ziņots, ka jūlijā Liepājas domes deputāti nolēma ņemt Valsts kasē vidēja termiņa aizņēmumu 72,1 tūkstoša latu apmērā Jauniešu mājas izveidei.

Jauniešu māju paredzēts veidot, rekonstruējot namu Kungu ielā 24, kur savulaik darbojās teātris "Mūris". Tā ir viena no piecām būvēm, kas ietilpst tā sauktā Pētera I namiņa kompleksā, kuru pašvaldība iepriekš iegādājās izsolē.

Jauniešu māju veidos, īstenojot Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansēto projektu "Jaunieši ir sabiedrības attīstības un izaugsmes garants (Vienota nākotne)".

Paredzēts, ka mājā ikvienam jaunietim būtu brīvi pieejamas dažādas bezmaksas aktivitātes, kuras ir vērstas uz personības rīcībspējas pilnveidi. Projekta mērķauditorija ir Liepājas jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem.

Iecerēts, ka Jauniešu mājā darbosies arī Liepājas Jaunatnes centrs.

Rekonstrukcijas projektu plānots realizēt 2013.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!