Kopumā janvārī Kontroles dienests pārbaudīja vairāk nekā 600 pasažieru autopārvadātājus, tai skaitā 327 maršruta autobusu vadītājus un 286 taksometru vadītājus.

Kontroles dienests sodīja 16 autovadītājus, kuri pārsniedza pārvadājamo pasažieru skaitu, sešus autovadītājus, kuri smēķēja maršruta autobusa salonā, piecus autovadītājus, kuri neievēroja maršrutu, kā arī piecus vadītājus, kuri neievēroja pasažieru pārvadāšanas noteikumus.

Ceļu satiksmes noteikumos noteikts, ka transportlīdzeklī nedrīkst pārvadāt lielāku pasažieru skaitu, kā norādīts transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā vai norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs. Savukārt līgums starp Satiksmes departamentu un pārvadātājiem paredz, ka pārvadātāji nedrīkst izmantot transportlīdzekļus ar stāvvietām.

Veicot taksometra vadītāju pārbaudes, kopumā 13 vadītāji kontrolieriem nevarēja uzrādīt licences kartes, astoņos gadījumos autovadītāji nevarēja uzrādīt taksometra skaitītāja pasi.

Licences karte ir noteikta parauga dokuments, ko izsniedz pārvadātājam uz katru vieglo taksometru kā apliecinājumu, ka pārvadātājs, kā šī transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs, saņēmis licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas administratīvajā teritorijā.