Pēc maršruta taksometru uzņēmumu lūguma pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" vērsusies Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā ar ierosinājumu palielināt biļešu cenas 27 mikroautobusu maršrutos līdz 55 santīmiem.

Akciju sabiedrības "Rīgas Taksometru parks" komercdirektore Anita Pakalniece skaidroja, ka biļešu cenas nav mainījušās gadiem, taču visas citas izmaksas, sevišķi degvielas cenas, ir ievērojami kāpušas. Uzņēmums jau tagad divus maršrutus dotē no iekšējiem resursiem, un savilkt galus kopā kļūstot arvien grūtāk.

"Rīgas Taksometru parks" vienā maršrutā vēlas biļešu cenu palielināt no 50 uz 55 santīmiem, bet divos maršrutos - no 45 uz 55 santīmiem. Pakalniece pastāstīja, ka līdzīgus priekšlikumus tarifu izmaiņām iesnieguši arī citi uzņēmēji, kas apkalpo mikroautobusu maršrutus.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" saņēmusi apakšuzņēmumu SIA "Blands", SIA "VAS-SV", A/S "Rīgas taksometru parks", SIA "KORT", pilnsabiedrības "Maršrutu taksometru apvienība LLV" un SIA "Taksi.lv" iesniegumus par tarifu maiņu, kas saistīta ar degvielas, rezerves daļu un apdrošināšanas izmaksu straujo kāpumu, informēja uzņēmumā.

Biļešu cenas prasīts palielināt 203.maršrutā "Pļavnieki - Jugla", 204.maršrutā "Centrs-Pļavnieki-Jugla, 206. un 207.maršrutā no centra uz Mežciemu, 208., 212. un 222.maršrutā no centra uz Pļavniekiem, 209.maršrutā "Purvciems-Rumbula", 212A un 214.maršrutā no centra uz Dreiliņiem, 213.maršrutā "Centrs-Pļavnieki", 216.maršrutā uz Ķengaragu, 218.maršrutā uz Berģiem un 218A maršrutā uz Juglu.
Biļešu cenas līdz 55 santīmiem varētu tikt palielinātas arī 236.maršrutā no centra uz Zolitūdi, 237., 238. un 242.maršrutā uz Imantu, 244.maršrutā uz Iļģuciemu, 246 maršrutā uz Bolderāju, 263.maršrutā no Mežciema uz Šampēteri, kā arī 280.maršrutā no centra uz Purvciemu un 271.maršrutā no Paula Stradiņa slimnīcas līdz slimnīcai "Linezers".

220.maršrutā "Pļavnieki-Upesgrīvas iela", 241.maršrutā "Centrs-Lidosta" un 270.maršrutā "Imanta-Pļavnieki" biļetes maksās 55 vai 70 santīmus, savukārt 276.maršrutā "Dārziņi-Ķīpsala" pārvadātāji aicina palielināt braukšanas tarifu līdz 60 santīmiem.

"Rīgas satiksme" vērsusies Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā ar lūgumu saskaņot vienreizējās braukšanas biļetes maksu vairākos paaugstināta servisa autobusu maršrutos

Jau ziņots, ka no 1.janvāra mikroautobusu pārvadājumus ar Rīgas domes lēmumu pārņēmusi "Rīgas satiksme", kas veikusi sarunu procedūru ar jau esošajiem uzņēmējiem. "Rīgas satiksme" iepriekš solījusi, ka biļešu cenas mainītas netiks, taču sarunu gaitā uzņēmējiem bija jāiesniedz savi aprēķini par to, cik būtu jāmaksā par biļeti maršruta taksometros.

Sarunu procedūru Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdējuši Igaunijas uzņēmēji, kas norādījuši, ka konkursam jābūt atklātam. IUB šo sūdzību atzina par pamatotu un aizliedza "Rīgas satiksmei" slēgt plānotos līgumus, taču uzņēmums lēmumu apstrīdējis tiesā. Tikmēr maršruta taksometru pārvadājumi notiek tāpat kā līdz šim, jo "Rīgas satiksme" ar uzņēmējiem noslēgusi pagaidu līgumus.

Jautājums par biļešu cenu paaugstināšanu Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā tiks skatīts rīt, 28.februārī. Tā kā uzņēmēji paši komisijā vērsties nevar, viņu intereses domē pārstāv "Rīgas satiksme".

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija pērn decembrī formālu iemeslu dēļ noraidīja vairāku uzņēmumu, kuri veic pasažieru maksas pārvadājumus ar mikroautobusiem, lūgumus paaugstināt biļešu cenas kopskaitā septiņos maršrutos.

Saskaņā ar normatīvajām prasībām šāda veida lūgumi komisijā bija jāiesniedz vismaz vienu mēnesi iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!