Foto: DELFI
Rīgas domes (RD) Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija otrdien neatbalstīja mikroautobusu uzņēmumu lūgumu palielināt maksu par braucienu līdz 55 santīmiem, portālam "Delfi" apliecināja domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Komisijai nebija skaidra pārvadātāju cenu politika un veidošana, piemēram, kāpēc dažos maršrutos tarifs tiek palielināts par pieciem santīmiem, bet citos – par desmit santīmiem. Turklāt pašvaldība regulāri saņem sūdzības par mirkoautobusu pārvadājumu pakalpojumu kvalitāti, norādīja domes pārstāvis.

Vidauskis norāda, ka šobrīd lielākajā daļā maršrutu cena ir 50 santīmi, pārvadātāji vēlējās to paaugstināt līdz 55 santīmiem par vienu braucienu, arī tajos maršrutos, kuros brauciena maksa līdz šim bija 45 santīmi.

Licencēšanas komisija pagājušā gada decembrī jau izskatīja vairāku uzņēmumu, kuri veic pasažieru maksas pārvadājumus ar mikroautobusiem, lūgumus paaugstināt biļešu cenas. Toreiz komisija noraidīja šos lūgumus, jo nebija ievērotas visas normatīvajos aktos noteiktās prasības, atgādina domes pārstāvis.

Jau ziņots, ka no 1.janvāra mikroautobusu pārvadājumus ar Rīgas domes lēmumu pārņēmusi "Rīgas satiksme", kas veikusi sarunu procedūru ar jau esošajiem uzņēmējiem. "Rīgas satiksme" iepriekš solījusi, ka biļešu cenas mainītas netiks, taču sarunu gaitā uzņēmējiem bija jāiesniedz savi aprēķini par to, cik būtu jāmaksā par biļeti maršruta taksometros.

Sarunu procedūru Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdējuši Igaunijas uzņēmēji, kas norādījuši, ka konkursam jābūt atklātam. IUB šo sūdzību atzina par pamatotu un aizliedza "Rīgas satiksmei" slēgt plānotos līgumus, taču uzņēmums lēmumu apstrīdējis tiesā. Tikmēr maršruta taksometru pārvadājumi notiek tāpat kā līdz šim, jo "Rīgas satiksme" ar uzņēmējiem noslēgusi pagaidu līgumus.

Jautājums par biļešu cenu paaugstināšanu Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā tiks skatīts rīt, 28.februārī. Tā kā uzņēmēji paši komisijā vērsties nevar, viņu intereses domē pārstāv "Rīgas satiksme".

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija pērn decembrī formālu iemeslu dēļ noraidīja vairāku uzņēmumu, kuri veic pasažieru maksas pārvadājumus ar mikroautobusiem, lūgumus paaugstināt biļešu cenas kopskaitā septiņos maršrutos.

Saskaņā ar normatīvajām prasībām šāda veida lūgumi komisijā bija jāiesniedz vismaz vienu mēnesi iepriekš.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!