Foto: LETA
Sestdien, 14.aprīlī, Valmierā tiks dibināta jauna reģionālā partija "Valmierai un Vidzemei". Viens no jaunās partijas runasvīriem būs Valmieras domes priekšsēdētājs, bijušais Tautas partijas pārstāvis Inesis Boķis.

Kā sacīja Boķis, partijas dibināšanas kongresā tiks apstiprināti jaunā politiskā spēka statūti, vadība, dibināšanas programma, manifests un simbolika.

Partijas dibināšanas kongress plkst.10 sāksies Valmierā, Raiņa ielā 14, Ziemeļu elektrisko tīklu zālē.

Jau ziņots, ka jaunajā reģionālajā partijā pašreizējais Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis būs mēra amata kandidāts. Boķis uzskata, ka nebūtu pareizi, ja viņš būtu arī partijas vadītājs, jo šo amatu vajadzētu ieņemt gados jaunākiem cilvēkiem, kādi Latvijas politikai ir nepieciešami.

Jaunajā partijā plānots apvienot pašreizējos Valmieras domes deputātus, bet būšot arī jaunas sejas - cilvēki, kas iepriekš partijās nav darbojušies. Daļa partijas biedru būs arī no bijušās Tautas partijas rindām, jo tie ir politikā aktīvi cilvēki, sacīja Boķis.

Jaunajā partijā nebūšot tikai valmierieši. Tajā būs cilvēki, kuriem ir kāda saistība ar Valmieru, jo daudzi šajā pilsētā strādā, bet dzīvo apkārtējos novados.

Kā pastāstīja Boķis, partijas veidotāji paši izvēlas, kurus cilvēkus uzrunāt, lai piedāvātu tiem līdzdarboties jaunajā partijā.

Jau ziņots, ka pēc Tautas partijas un partijas LPP/LC sabrukuma reģionālie līderi jaunas partijas savas politiskās karjeras turpināšanai nolēmuši dibināt arī Valmierā, Preiļos un Kuldīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!