Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nēdēļā Viļānos, Lakstīgalu kalnā pirmo riezi norisinājās Labestības dienas, ko organizēja novada pašvaldības Sociālais dienests, dodot iespēju ikvienam novada iedzīvotājam un uzņēmējam ziedot cēliem mērķiem gan naudas līdzekļus, gan dažādas mājsaimniecībā noderīgas lietas, mēbeles un apģērbu, informēja novada dome.

Labestības dienu ietvaros Sociālā atbalsta centrā (SAC) "Cerība" varēja apskatīt rokdarbu izstādi, kā arī norisinājās radošās darbnīcas, kuru laikā centra bērni varēja apgūt rokdarbu prasmes, gatavojot pašdarinātus suvenīrus, ko bērni kopā ar centra darbiniekiem dāvāja Viļānu slimnīcas sociālās aprūpes nodaļas pacientiem, kā arī cienāja viņus ar pašceptiem pīrāgiem.

Apkopojot rezultātus par akcijas laikā savāktajiem ziedojumiem, tika konstatēts, ka kopumā saziedoti 45 eiro, kas izlietota ortopēdisko apavu iegādei sešgadīgajam Viļānu pilsētas iedzīvotājam Ralfam. Iedzīvotāji ziedojuši arī mēbeles, apģērbu, sadzīves tehniku un citas noderīgas lietas. Labestības dienu norises laikā organizatori cerēja uz lielāku atsaucību un atbalstu no Viļānu novada uzņēmējiem.

Noslēguma pasākuma laikā ģimenes iesaistījās stafetēs un rotaļās, kuras bija sarūpējuši Sociālā dienesta darbinieki un Viļānu kultūras nama folkloras kopa "Viļonīši". Ar muzikāliem priekšnesumiem ikvienu apmeklētāju priecēja arī Viļānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Sociālā dienesta un SAC "Cerība" darbinieki izsaka pateicību tiem cilvēkiem, kuri gada laikā brīvprātīgi un nesavtīgi dalījās ar savām zināšanām un padomiem, kā arī sniedza dažāda veida palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!