Ogres novadā pašvaldību vēlēšanās 48,94% lielu atbalstu ieguvusi līdzšinējā mēra Egila Helmaņa pārstāvētā Nacionālā apvienība, kas kandidēja kopā ar "Latvijas Zemnieku savienību" un "Latvijas Zaļo partiju", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Otrā vietā ierindojas "Jaunā Vienotība", par kuru savas balsis atdevuši 9,31% no vēlētājiem. Tālāk seko "Latvijas reģionu apvienība" — 8,99%, "Par" — 6,62%, "Latvijas attīstībai" un "Vidzemes partijas" kopējais saraksts — 5,90% un nacionālā savienība "Taisnīgums", par kuru nobalsoja 5,88% ogrēniešu.

Helmaņa pārstāvētais saraksts ieguvis 13 no 23 deputātu mandātiem. No šī saraksta domē ievēlēti Helmanis, Gints Sīviņš, Dainis Širovs, Dzirkstīte Žindiga, Artūrs Mangulis, Atvars Lakstīgala, Jānis Siliņš, Ilmārs Zemnieks, Jānis Iklāvs, Andris Krauja, Dace Nikolaisone, Jānis Kaijaks un Pāvels Kotāns.

Vēl piecas partijas Ogres novada domē ieguvušas katra pa diviem deputātu mandātiem, ziņo LETA.

"Jauno vienotību" Ogres domē pārstāvēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule un Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktore Dace Kļaviņa. "Kustību "Par!"" Ogres domē pārstāvēs Lielvārdes novada domes deputāti Jānis Lūsis un Edgars Gribusts. "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas apvienoto sarakstu domē pārstāvēs Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Raivis Ūzuls un Dace Māliņa.

Savukārt no Latvijas Reģionu apvienības domē ievēlēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mariss Martinsons un deputāts Toms Āboltiņš. No "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" Ogres domē ievēlēti līdzšinējais Ikšķiles novada mērs Indulis Trapiņš un Valentīns Špēlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!