Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Ludzas novadā apvienojušies visu apvienojamo novadu mēri, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija.

Saraksta līderis ir Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs. Viņam seko Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka un Zilupes novada mērs Oļegs Agafonovs. Ar sesto kārtas numuru sarakstā iekļauta arī Ciblas novada domes priekšsēdētāja Renāte Mikaskina, kura šajā domes sasaukumā ievēlēta no vēlētāju saraksta "Savam novadam". Sarakstā ir arī virkne citu pašvaldību deputātu.

Politiskā spēja priekšvēlēšanu programmā pausts, ka ZZS iestājas par līdzsvarotu visa Ludzas novada attīstību ar mērķi veicināt uzņēmējdarbību, darbavietu veidošanos, infrastruktūras sakārtošanu, kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanu, īpašu atbalstu sniedzot ģimenēm ar bērniem un veicinot iedzīvotāju atgriešanos novadā.

Iepriekš Agafonova pārstāvētās Latgales partijas saraksta līdere ir Ludzas novada domes deputāte Alīna Gendele. Arī šajā sarakstā kandidē virkne apvienojamo pašvaldību domnieku, kā arī Kārsavas novada pašvaldības izpilddirektors Toms Vorkalis.

Partijas mērķis esot veidot stipru un plaukstošu Ludzas novadu ar izaugsmi un cilvēka cienīgu dzīves līmeni katrā novada pilsētā un pagastā, novadu bez pamestām nomalēm un aizmirstiem cilvēkiem.

Arī "Saskaņas" saraksta galvgalī ir Ludzas politiķe - novada domes priekšsēdētāja vietniece Jevgenija Kušča. Politiskais spēks iestājas par budžeta līdzekļu vienmērīgu sadali un visa novada attīstību.

Līdzīgi kā ZZS, Latgales partija un "Saskaņa", arī Latvijas Sociālistiskā partija piedāvā 18 kandidātu. Saraksta līderis ir SIA "Rēzeknes namsaimnieks" būvuzraugs Voldemārs Dibaņins. Partija uzskata, ka pašvaldībai ir jāuzņemas atbildība par vienlīdzīgu iespēju nodrošināšanu visiem novada iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu dzīves vietas, tautības, valodas, reliģiskās piederības.

Savukārt Latvijas Krievu savienība sarakstā apvienojusi tikai astoņus kandidātus ar SIA "AB Security 360" menedžeri Andreju Larionovu priekšgalā. Savienības mērķis ir "sakārtot dzīvi Ludzas novadā visu tās iedzīvotāju labklājībai, attīstīt to labo, kas jau ir radīts, tostarp labiekārtot infrastruktūru un remontēt ceļus".

Kopumā pieci saraksti vēlēšanās piedāvā 80 kandidātu. Jaunveidojamā Ludzas novada domē jāievēl 15 domnieki, līdz ar to uz vienu deputāta krēslu novadā pretendē pieci cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!