Foto: Shutterstock
Cukurotās mandeles - Ziemassvētku našķis - tie, kas bijuši svētku tirdziņos, zina, kā šīs mandeles garšo. Un tās pavisam viegli var pagatavot mājās.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gmandeles200 gcukurs1 gab.paciņa "Dr. Oetker" vanilīna cukurs0.25 TKkanēlis125 mlūdens

Sagatavošana

1

Mandeles norīvē ar dvielīti, lai nav putekļainas.

2

Mandeles, cukuru un ūdeni liek katlā, uzvāra. Maisot karsē, kamēr ūdens novārās un cukurs līp mandelēm klāt.

3

Pievieno kanēli, izmaisa, turpina karsēt, kamēr dzirdama viegla knakšķēšana.

4

Liek uz ietaukota cepamā papīra un ar divām dakšiņām groza un atdala mandeles vienu no otras, kamēr vairs nelīp kopā. Atdzesē.

Katru gadu decembrī šādi pārstrādāju vismaz kilogramu mandeļu.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!