Kad vīrs stāsta savas bērnības atmiņas, kad varēja kilogramu "Gotiņu" konču apēst, man ieplešas acis, un grūti noticēt, jo es pati, cik vien sevi atceros, maksimums divas konfektes esmu varējusi apēst. Maksimums! Parasti pat vienu apēst ir bijis grūti, lai gan nav tā, ka man negaršotu, bet - kaut ko tik saldu un tik daudz... Un nekas nav mainījies. Tās ir konfektes, ko man gribas reti un maz.

Šajā Adventes laikā pagatavoju končas, kas līdzīgas gotiņām, ar ķirbi. Saldi, grēcīgi, un vairāk par 1-2 neapēst (izņemot dažus galējus saldummīļus)... un, protams, nezinātājs diez vai uzminēs, ka klāt ir ķirbis - tik saldā kārumā.

Tātad, šoreiz gan ātrais variants, izmantojot nevis saldo krējumu un cukuru, bet ņemot kondensēto pienu.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kondensētā piena bundžiņa200 mlķirbju biezenis (te vislabāk derēs tāds krēmīgāks, gatavots piemēram no riekstu vai sviesta ķirbja)0.5 TKkanēlis1 šķipsnaingvers un kardamons šķipsnasāls1 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas liek katliņā un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezē, t.i., sāk atlekt no malām, un maisot vairs neizplūst pa visu katliņu.

2

Tad šo masu izklāj uz šķīvja, (plānākā kārtiņā ātrāk atdzisīs), pirms bumbiņu gatavošanas vēl ieliek ledusskapī - un tālākais process arī vienkāršs - ar rokām viļājam bumbiņas, kuras savukārt apviļājam brūnā cukura graudos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!