Interesantu uzkodu Lieldienu galdam piedāvā TV producente Žaklīna Cinovska.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

UZKODU MAIZĪTĒM:5 šķēlestostermaize50 gsviests2 šķēlesrupjmaize200 gKrievijas vai Holandes siers DEKORAM:1 sarkanā paprika1 svaigs gurķis saujaselerijas lapas diļļu zariņi

Sagatavošana

1

Veido Lieldienu "mājiņas" – ar piparkūku formiņu no grauzdētas maizes izspiež aplīšus un katru šķēli apziež ar sviestu.

2

Uz maizes kārto - gurķa šķēli, rupjmaizes kubiciņu. Uz rupjmaizes liek siera trijstūra šķēli, kas veidos rupjmaizes mājiņas jumtu.

3

Sagriež sarkano papriku nelielos kvadrātos, piestiprina vienu no kvadrātiņiem pie rupjmaizes "mājiņas" – tās būs durvis.

4

Nolauž vienu dilles zariņu un iesprauž maizītē blakus "mājiņai".

5

"Mājiņu" uzkodas pasniedz ar pildītajām olām – "cālīšiem", "zaķīšiem" un Lieldienu groziņiem.

Aikāgaršo padoms! Sinepes var aizstāt ar mārrutkiem, savukārt, dekorējot uzkodas, ļauj vaļu fantāzijai - pagatavo "cālīšiem" un "zaķīšiem" tomātu cepures vai pārvērt pildīto oliņu par Lieldienu peli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!