10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
UZKODU MAIZĪTĒM:5 šķēlestostermaize50 gsviests2 šķēlesrupjmaize200 gKrievijas vai Holandes siers DEKORAM:1 sarkanā paprika1 svaigs gurķis saujaselerijas lapas diļļu zariņi
Sagatavošana
1
Veido Lieldienu "mājiņas" – ar piparkūku formiņu no grauzdētas maizes izspiež aplīšus un katru šķēli apziež ar sviestu.
2
Uz maizes kārto - gurķa šķēli, rupjmaizes kubiciņu. Uz rupjmaizes liek siera trijstūra šķēli, kas veidos rupjmaizes mājiņas jumtu.
3
Sagriež sarkano papriku nelielos kvadrātos, piestiprina vienu no kvadrātiņiem pie rupjmaizes "mājiņas" – tās būs durvis.
4
Nolauž vienu dilles zariņu un iesprauž maizītē blakus "mājiņai".
5
"Mājiņu" uzkodas pasniedz ar pildītajām olām – "cālīšiem", "zaķīšiem" un Lieldienu groziņiem.
Aikāgaršo padoms! Sinepes var aizstāt ar mārrutkiem, savukārt, dekorējot uzkodas, ļauj vaļu fantāzijai - pagatavo "cālīšiem" un "zaķīšiem" tomātu cepures vai pārvērt pildīto oliņu par Lieldienu peli!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit