Foto: Shutterstock
Ļoti gardas un veselīgas griķu pankūkas, kuras ažūras kā mežģīnes padarīs raugs. Pasniedz ar kūpinātu lasi un karoti skāba krējuma, grezno ar smalki sagrieztiem lociņiem vai dillēm.

Pankūkas var pasniegt arī ar kūpinātu šķiņķi, ceptām olām un pikantu sieru vai vienkārši ar kausētu sviestu.

Visgrūtākais šo pankūku cepšanā būs to apgriešana apkārt. Lai pankūkas griežot nesalūztu, pannai jābūt vidēji karstai, un, pirms pankūku apgriež, tai jābūt pilnībā no vienas puses jau apceptai un virspusei sausai, kā arī pannai jābūt labi ietaukotai.

45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1.5 glāzespiens1 ĒKcukurs1 TKsausais raugs0.5 glāzesgriķu milti1 ĒKskābs krējums1 ĒKsviests (papildu sviests pasniegšanai)1 ola šķipsnasāls eļļa (cepšanai) kūpināts lasis skābs krējums loki

Sagatavošana

1

Viegli sasilda vienu glāzi ar pienu, tajā ieber cukuru un sauso raugu, ļauj 3-5 minūtes raugam atdzīvoties. Pēc tam samērā lielā bļodā (kur būs vieta mīklai raudzēties) ieber miltus, tajos ielej pienu ar raugu, pievieno skābo krējumu un izmaisa gludu mīklu. Bļodu ar mīklu apsedz ar dvielīti un atstāj mīklu raudzēties 2-3 stundas.

2

Uzrūgušajā mīklā iemaisa kausētu sviestu, olas dzeltenumu un sāli. Uzkarsē karstu pienu (ne verdošu), nedaudz vairāk kā pusglāzi. Pienu pa daļām lej pie mīklas, līdz veidojas plāno pankūku konsistences mīkla.

3

Stingrās putās saputo olas baltumu un uzmanīgi iemaisa mīklā. Pēc tam uz vidējas uguns sasilda pannu ar eļļu un cep pankūkas. Visvieglāk pankūkas varēs apgriezt apkārt, saņemot to aiz maliņas ar pirkstiem.

4

Pēc tam, kad pankūka noņemta no pannas un uzlikta uz šķīvja, to uzreiz apsmērē ar kausētu sviestu.

5

Gatavās pankūkas, kamēr pārējās cepas, glabā siltā cepeškrāsnī, jo tās ātri atdziest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!