Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Klasiskās plānās pankūkas ar vēl garšīgāku "odziņu" – eksotisko marakujas augļu krēmu. Kombinācija, kas patīkami atsvaidzinās pankūku svētdienas un liks iepazīties ar jaunām garšām. Marakujas krēmu var izmantot arī citos desertos kā gardu piedevu.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PANKŪKU MĪKLAI:125 gmilti šķipsnasāls2 lielas olas350 mlpiens saulespuķu eļļa cepšanai KRĒMAM:8 marakujas4 olu dzeltenumi150 gpūdercukurs125 gsviests šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Miltus izsijā lielā bļodā un pievieno pavisam nedaudz sāli.

2

Olas iesit miltu kaudzītes vidū un lēnam iemaisa miltu masā pienu. Visu paisa pakāpeniski un rūpīgi, lai mīklā neveidotos kunkuļi (šeit lielisks palīgs būs putojamā slotiņa).

3

Uzkarsē pannu un pavisam viegli ietauko, eļļā iemērcot vai nu silikona otiņu, vai biezi salocītu virtuves dvieļa gabaliņu.

4

Kad panna ir karsta, lej tajā nelielu porciju pankūku mīklu iztecinot to plānā kārtiņā pa pannas virsmu, lai pankūkas būtu plānas. Cep tik ilgi, līdz pankūkas apakšējā puse ir viegli zeltaina, pēc tam ar virtuves paletes nazi (gara, šaura virtuves lāpstiņa) pankūku griež otrādi un cep pankūku vēl vienu līdz divas minūtes.

5

Gatavo pankūku liek uz šķīvja un cep nākamo. Un tā, līdz visa mīkla sacepta pankūkās.

6

Gatavo marakujas krēmu. Marakujas augļus pārgriež uz pusēm un izgrebj to mīkstumu ar visām sēkliņām – visu liek bļodā.

7

Pievieno marakujas mīkstumam olu dzeltenumus, pūdercukuru, sviestu un šķipsniņu sāls, un visu kārtīgi sakuļ.

8

Bļodiņu ar krēmu liek verdoša ūdens peldē. Krēmu vaktē un ik pa laikam apmaisa, karsējot tik ilgi, līdz tas sāk sabiezēt un uzreiz netek nost no karotes.

9

Gatavo krēmu ņem nost no karstuma, atdzesē.

10

Pēc tam ziež uz karstām plānajām pankūkām un pasniedz gardumus ēdājiem. Pankūkas var garnēt ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!