Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Recepte tiem, kuri nevairās izmēģināt ko jaunu! Sarkanajiem rīsiem, atšķirībā no baltajiem vai brūnajiem, ir riekstu piegarša un tiem ir augsta uzturvērtība. Salātos, kopā ar bietēm tie būs īsta uzturvielu bumba, jo bietes pabaros organismu ar dzelzi. Saldo biešu garšu atspēkos gardais fetas siers.
35Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 vārītas bietes150 gsarkanie rīsi1 apelsīns2 ĒKolīveļļa2 ĒKraupji sasmalcinātas pistācijas100 gfetas siers saujapiparmētru lapiņas

Sagatavošana

1

Katliņā liek vārīties ūdeni, kad tas sācis burbuļot, ūdenī liek sarkanos rīsus un vāra aptuveni 30 minūtes. Kad gatavi, tos nokāš un atdzesē.

2

Vārītās bietes ņem un sagriež daiviņās, liek lielā bļodā un pievieno sarīvētu apelsīna miziņu, kā arī izspiestu apelsīnu sulu. Pēc tam uzlej pa virsu arī olīveļļu.

3

Vārītu biešu vietā var izmantot arī svaigas, bet to pagatavošana prasīs daudz ilgāku laiku, ja tās ceps cepeškrāsnī, tāpēc laika taupīšanas nolūkos piedāvājam šādu variantu.

4

Bietēm pievieno atdzisušos rīsus, pistācijas, sadrupinātu fetas sieru un saplucinātas piparmētru lapiņas. Pēc sirds patikas pievieno sāli vai citas garšvielas. Salātus viegli apmaisa.

Salātus pasniedz kopā ar pavasara lociņiem vai grauzdētu sēkliņu maisījumu. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!