Foto: Shutterstock
Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.
75Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 vistas filejas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari4 šķēles Prošuto šķiņķis PILDĪJUMAM:50 mlrīvmaize75 mlžāvēti ķirši (kapāti)2 TKsvaigas timiāna lapiņas2 ķiploka daiviņas1 ĒKrīvēts Parmezāna siers1 olas dzeltenums2 TKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari šķipsnaKajēnas pipari

Sagatavošana

1

Gatavo pildījumu. Bļodiņā ieber rīvmaizi, pievieno kapātus žāvētos ķiršus, timiāna lapiņas, smalki rīvētu ķiploku, smalki rīvētu sieru, olas dzeltenumu, olīveļļu, nedaudz sāli, svaigi maltus melnos piparus un Kajēnas piparu šķipsniņu. Visu ar dakšiņu samaisa, noliek malā.

2

Uz darba virsmas liek vistas filejas ar resno galu tuvāk pret sevi (spico galu uz augšu) un ar ārējo malu (gludāko pusi) uz leju. Ar nazi vidusdaļā veic garu iegriezumu 45 grādu leņķī, (neizgriežot filejai cauri) veidojot apmēram 2 centimetrus dziļu kabatu.

3

Fileju liek starp divām pārtikas plēvēm, atver iegriezumu un ar gaļas āmuriņu viegli izklapē to plakanu. Šādi sagatavo arī otru fileju.

4

Fileju atstāj uz apakšējās pārtikas plēves, iekšpusi apsāla, pārber ar pipariem un pa virsu liek pildījumu, to sadalot uz abām filejām. Ar plēves palīdzību satin fileju (šķērsvirzienā) ruletē, beigās to ietinot plēvē un nostiprinot tās formu. Ieliek filejas ledusskapī uz kādām 10-15 minūtēm. Lai rulete labāk turētos kopā, vari to saspraust ar koka irbulīšiem.

5

Uz darba virsmas uzklāj pārtikas plēves gabalu, uz tās liek divas šķiņķa šķēles, vienu otrai gareniski blakus(garenvirzienā projām no sevis) tā, lai šķiņķa virsmas platums būtu apmēram vienāds ar filejas ruletes garumu. Uzliek filejas ruletīti uz tuvākās šķiņķa malas (tai vajadzētu būt tikpat platai kā filejas ruletes garumam). Ar plēves palīdzību ietin fileju šķiņķī, beigās ruleti ietinot plēvē un nostiprinot tās formu. Ieliek ledusskapī uz kādām 10-15 minūtēm.

6

Tikmēr sagatavo cepeša aukliņas – nogriež četrus apmēram vienādi lielus aukliņas gabalus. Tos liek uz darba virsmas vienu otram paralēli ar nelielu attālumu. Uz aukliņām škērsām pāri gulda sagatavoto ruleti un sasien, lai cepšanas laikā, tā neattītos vaļā. Šādi sagatavotas ruletītes ledusskapī var glabāt vienu dienu.

7

Kad pienācis brīdis ruletītes pasniegt, tās izņem no ledusskapja (ja tika sagatavotas iepriekšējā dienā) un ļauj sasilt apmēram pusstundu. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni 200°C karstu. Cepamo panniņu iesmērē nedaudz ar eļļu, tajā liek abas ruletītes un cep apmēram 25 minūtes, līdz ruletes iekšējā temperatūra ir 65°C.

8

Ruletes izņem no krāsns un apsedzot ar foliju, ļauj tām atpūsties 5 minūtes. Ruletes pamatēdienā pasniedz veselas, bet uzkodām tās sagriež biezās šķēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!