Sildošs un stiprs dzēriens svētku vakaram - Ziemassvētku groks, kurā ir gan gaišais rums, gan ābolu sula. Interesantu noti dzērienam piešķir pievienotā citronzāle.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
40 mlgaišais rums160 mlābolu sula20 mlvaniļas sīrups citronzāle

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas uzkarsē katliņā un pārlej karstumizturīgā tējas glāzē.

2

Dekorē ar citronzāli un augļiem, piemēram, āboliem.

Lai labi garšo!

Gatavojot karstos kokteiļus, svarīgi ir ievērot dažus nosacījumus:

Karsto dzērienu gatavošanai izmantojiet tikai karstajiem dzērieniem piemērotus traukus vai glāzes.

Karstos dzērienus pasniedz caurspīdīgās stikla krūzītēs uz kājiņas, piemēram, īru kafijas vai karstvīna, kafijas vai tējas krūzēs.

Karstos dzērienus nav ieteicams sildīt atkārtoti. Tos lej termosos vai karsē lielās stikla karafēs un kannās virs tējas sveces liesmas.

Karstos kokteiļus karsē uz lēnas uguns traukā bez vāka līdz 65-75 grādu temperatūrai (līdz brīdim, kad sāk izdalīties tvaiks, bet vēl nav burbuļu. Tos nedrīkst uzvārīt, jo tad tie pārvēršas par saldu un lipīgu šķidrumu.

Receptes autors: bārmenis Inguss Reizenbergs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!