Foto: ReTV

Ventspilī valsts svētku dienās atklāta sena ēka, kas līdz šim pašā pilsētas centrā stāvējusi kā grausts. Ventspilnieks Rauls Vēliņš, atjaunojot ēku, ir vēlējies uzdāvināt kaut ko paliekošu savai dzimtajai pilsētai, kā arī atrast jebkādas vēstures liecības par vienu no skaistākajām Ventspils villām.

Pēc desmit gadu restaurācijas darba, ko ventspilnieks apmaksājis no saviem līdzekļiem, ir izdevies durvis vērt luterāņu baznīcas arhibīskapa Teodora Grīnberga un Dānijas vēstnieka Latvijā Langberga namam. Dāņu diplomāta pēcteči šajās dienās tika uzaicināti apmeklēt Latviju.

Benta Beismita, "Villas Langberg" būvētāju mazmazmeita, Latvijā ir pirmoreiz. Kādu dienu viņas dzīvesvietā, netālu no Kopenhāgenas Dānijā, ciemos pieteikušies Rauls un Signe Vēliņi, kas izstāstījuši neticamu stāstu par to, kā nopirkuši 90. gadu bandītu saspridzināto ēku Ventspilī, kuru plāno restaurēt, meklē jebkādas fotogrāfijas un liecības par skaistā nama vēsturi.

Bija zināms vien tas, ka namā dzīvojis arhibīskaps Teodors Grīnbergs un pirms tam – dāņu konsula Langberga ģimene. "Villa Langberg" īpašnieks Rauls Vēliņš.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!