Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 26. augustā, noritēs šogad vienīgie Rīgas apkaimes svētki pie jūras. Vecāķi gaidīs gan vietējos iedzīvotājus, gan apkaimes viesus baudīt svētku programmu, tai skaitā grupu "Pērkons" un "Pirmais kurss" uzstāšanos, pasākumi noritēs Pludmales ielā, sākot no Kāpu prospekta līdz pludmalei.

Vecāķi ir unikāla Rīgas apkaime, kurā satiekas tās iedzīvotāji un viesi, kas ieradušies izbaudīt vasaras priekus pludmalē.

Sestdien, Pludmales ielā, sākot no Kāpu prospekta līdz pludmalei, norisināsies Vecāķu apkaimes svētki, kur jaunākie svētku apmeklētāji jau no plkst. 12.00 tiek gaidīti radošajās darbnīcās un aicināti piedalīties sporta aktivitāšu programmā un improvizācijas teātra piedzīvojumā "Vilkaču priedes leģendas".

No plkst. 12.00 līdz 19.00 sadarbībā ar Vecāķu apkaimes biedrību tiks organizēta sarunu telts, kurā plānotas diskusijas par Vecāķu apkaimes attīstību, kā arī lekcija par drošību uz ūdens kopā ar biedrību "Peldēt droši". Pēc tās sekos arī praktiskas apmācības pie ūdens. Tāpat sarunu teltī neizpaliks sarunas par piejūras dabas daudzveidību un situāciju Baltijas jūras piekrastē un Vecāķu kūrorta stāsti – atmiņas par piedzīvoto Vecāķos nesenā un senākā pagātnē.

No plkst. 14.00 līdz pat 21.30 izskanēs arī krāšņa pludmales skatuves programma, kurā paredzēts gan koncerts bērniem, gan grupas "Pirmais kurss" koncerts. No plkst. 19.00 līdz 20.00 uzstāsies leģendārā grupa "Pērkons". Savukārt no plkst. 20.30 līdz 21.30 īpašu svētku muzikālo programmu sarūpējusi Laima Jansone un DJ Monsta.

Svētku noslēgumā plkst. 21.30 notiks ugunskura aizdegšana Vecāķu pludmales krastā "Senās uguns nakts" notikuma ietvaros.

Ieeja pasākumā un aktivitātes visas dienas garumā pieejamas bez maksas.

Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem iespējams iepazīties tīmekļvietnē vasara.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!