Foto: Kadrs no video

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) pirmdienas, 29. aprīļa, vakarā operatīvi noķērusi velosipēda zagli, liecina RPP publicētais video.

Pirmdienas vēlā vakarā RPP Videonovērošanas centra darbinieki Vecrīgā izvietotajās videonovērošanas kamerās ievēroja kādu vīrieti, kurš Kalēju ielā velosipēdam ar knaiblēm pārknieba velosipēda slēdzeni. Pēc tam vīrietis ar braucamrīku devās prom no notikuma vietas un pa ceļam izmeta slēdzeni atkritumu urnā. Par notikušo nekavējoties tika informēta Centra pārvaldes dežūrdaļa, kas norīkoja tuvāko ekipāžu.

Jau pēc dažām minūtēm policijas darbinieki norādīto personu pamanīja pie kāda nama Aspazijas bulvārī. Vīrietis velosipēdu stūma, taču, pamanot likumsargu tuvošanos, viņš velosipēdu nometa zemē un devās tālāk savās gaitā. Policisti vīrieti panāca un apturēja. Vīrietis skaidroja, ka velosipēdu esot atradis uz ielas un nolēmis to paņemt. Likumsargi noskaidroja vīrieša personas datus un viņu aizturēja.

Pārmeklējot personu, kabatā tika atrastas vienas knaibles, bet mugursomā – vēl vienas. Aizturēšanas laikā vīrietis uzvedās agresīvi un mēģināja izprovocēt policijas darbiniekus, tādēļ tika nolemts viņu iesēdināt operatīvā transportlīdzekļa aizturēto nodalījumā un pēcāk nogādāt Valsts policijas iecirknī tālāko procesuālo darbību veikšanai.

Arī nozagtais velosipēds (sudraba krāsā) tika nogādāts Valsts policijas iecirknī.

Paralēli tam tika apsekota notikuma vieta, kur vīrietis nozaga velosipēdu. Policisti pārliecinājās, ka otra velosipēda slēdzene nav pārkniebta un atstāja informatīvu zīmīti par adresi, kur nogādāts nozagtais braucamrīks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!