Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Vācijas Futbola federācija (DFB) pēc vairāk nekā 70 gadu sadarbības atteikusies no sava partnera "adidas", noslēdzot līgumu ar citu sporta ekipējumu ražotāju "Nike".

Jaunais līgums stāsies spēkā 2027. gadā. Sadarbība noslēgta vismaz līdz 2034. gadam, bet tā varētu tikt pagarināta pēc līguma beigām.

"Mēs sagaidām labu sadarbību ar "Nike" un pateicamies viņiem par uzticību, ko viņi mums ir izteikuši. Nākotnes partnerība ļaus DFB turpināt pildīt galvenos uzdevumus nākamajā desmitgadē, lai nodrošinātu visaptverošu futbola attīstību Vācijā," teica DFB prezidents Bernds Noindorfs. "Taču viens ir skaidrs: līdz 2026. gada decembrim mēs būsim pilnībā apņēmušies gūt panākumus kopā ar mūsu ilggadējo un pašreizējo partneri "adidas", kuram Vācijas futbols ir daudz parādā par sadarbību vairāk nekā septiņu gadu desmitu garumā."

Lai gan Vācijas futbola sabiedrība kritizējusi jaunās izlases formas, kas vairs nebūs pierastajās un Vācijas tradicionālajās krāsās, tas nav bijis par iemeslu sadarbības pārtraukšanai, atklāj DFB pārstāvis Stefans Grunvalds. "Mēs esam pateicīgi, ka varam atkal cerēt uz ekonomiski stabilu nākotni kā asociācija, pateicoties "Nike" solītajām finansiālajām saistībām," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!