Foto: Kadrs no video

Brazīlijas futbola izlases un Spānijas spēcīgā kluba Madrides "Real" zvaigzne Vinisiuss Žuniors neslēpj, ka viņš piedzīvoto rasisma izpausmju dēļ zaudē vēlmi spēlēt futbolu, viņš stāstīja preses konferencē pirms Brazīlijas un Spānijas pārbaudes spēles. Futbolists izplūda arī asarās.

Aizvadītajā sezonā 23 gadus vecais Vinisiuss Spānijas spēcīgākās līgas ("La Liga") vadībai ziņoja par desmit rasisma gadījumiem. Emocionālās preses konferencē pirmdien futbolists stāstīja, ka negrasās pamest Madrides "Real" un Spāniju, jo tas ļautu rasismam uzvarēt. Tomēr viņš neslēpa, ka viņam ir "grūti virzīties uz priekšu" pēc šiem incidentiem.

Brazīlijas un Spānijas izlases pārbaudes spēli aizvadīs "Santiago Bernabeu" stadionā Madridē, un mačs būs daļa no kampaņas pret rasismu, un tā sauklis būs "Viena āda".

"Man nekad nav ienācis prātā pamest Spāniju, jo, ja es pametu Spāniju, es dodu rasistiem tieši to, ko viņi vēlas. Es palikšu, jo tādējādi rasisti var turpināt redzēt manu seju arvien vairāk," teica Vinisiuss. "Es esmu drosmīgs spēlētājs, spēlēju Madrides "Real". Mēs izcīnām daudz titulu, un tas daudziem cilvēkiem nepatīk. Es tikai vēlos spēlēt futbolu, bet ir grūti virzīties uz priekšu. Man arvien mazāk patīk spēlēt futbolu."

Vēl aizvadītajā nedēļā Madrides "Real" iesniedza sūdzību pret tiesnesi, kurš pēc mača pret "Osasuna" savā spēles ziņojumā izlaidis iespējamos rasistiskus pārkāpumus pret Vinisiusu. Klubs norāda, ka Huans Martiness Munuera apzināti neiekļāva "apvainojumus un kaitinošus saucienus", kas vērsti pret futbolistu. "Osasuna" noliegusi, ka no viņu fani būtu izcēlušies ar rasistiskiem saukļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!