Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases uzbrucējam Raimondam Krollim aizvadītais gads bija ļoti sarežģīts, jo neizdevās izcīnīt vietu Itālijas kluba "Spezia" sastāvā. Tagad viņš izīrēts Čehijas otrās līgas klubam "Vyskov", kur arī pirmajos mačos viņš palicis "sausā". Uzbrucējs neslēpj, ka gūtie vārti mačā pret Lihtenšteinu viņam personīgi bija ļoti svarīgi.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases neizšķirtā pret Lihtenšteinu (1:1) Krollis guva vienīgos savas komandas vārtus.

"Bija pagājis kāds gads ar "kapeikām" kopš pēdējo reizi guvu vārtus," intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam teica Krollis. "Patīkami, protams. Jo ilgāk neiesit, jo grūtāk katrā nākamajā spēlē ir gūt vārtus. Man tas bija svarīgi, un cerams, ka tā arī turpināšu."

Krollis iepriekšējo reizi bumbu vārtos oficiālā mačā raidīja 2022. gada novembrī Baltijas kausa izcīņas spēlē pret Igauniju. Kopš pārcelšanās uz "Spezia" viņa spēles laiks gan klubā, gan izlasē bijis ļoti ierobežots. Tiesa, viņam Itālijas kluba pārbaudes spēlēs izdevās pāris vārtu guvumi.

Krollis stāstīja, ka Latvijas futbolisti nav apmierināti ar rezultātiem šajos mačos, tomēr galvenais treneris Paolo Nikolato atgādināja, ka svarīgākās spēles vēl būs priekšā.

"Galvenais, ka mēs cenšamies un mācāmies spēlēt futbolu. Kad galvā ir kaut kādas iestrādātas lietas, tad tās ir grūti pārslēgt, tāpēc arī sākumā viss neizdodas tā kā gribētos. Vajadzīgs laiks, un tad rezultāts parādīsies," norādīja Krollis.

"Spēli (pret Lihstenšteinu") sākām diezgan neveiksmīgi, jo sanāca tāda kļūda. Pirmo puslaiku mēs nospēlējām "okay", atradām momentu un iesitām. Otrajā puslaikā jau futbols bija mazāk nekā kaut kas cits, bet kopumā šajās pārbaudes spēlēs pie jaunā trenera pārbaudījām jaunās shēmas, jaunās idejas. Tā kā svarīgāk bija izpildīt kaut kādus trenera norādījumus un spēlēt futbolu, nevis domāt tikai par rezultātu," uzbrucējs turpināja. "Neesam apmierināti ar rezultātiem, bet treneris teica, ka mums jābūt mierīgiem, jo galvenās spēles būs pēc tam. Es domāju, ka šo vīziju un vēlmi rezultāts atnāks. Un tas būs skaistāks gan skatītājiem, gan mums pašiem. Galvenais pacietību!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!