Foto: Jānis Līgats

"Liepāja" svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas noslēgumā tika pie uzvaras, svinot otro panākumu pēc kārtas.

Liepājnieki viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Valmieru".

Liepājnieki izvirzījās vadībā pirmā puslaika izskaņā, kad 43. minūtē pēc standartsituācijas izspēles mājinieku vārtsargu pārspēja Luka Silagadze.

Nepilnas desmit minūtes līdz pamatlaika beigām "Valmiera" nogādāja bumbu viesu vārtos, tomēr tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Otrā puslaika kompensācijas laikā valmieriešiem bija vairākas iespējas panākt neizšķirtu, taču "Liepāju" no ielaistiem vārtiem glāba vārtsargs Vladislavs Lazarevs.

Pagājušajā sezonā pirmo spēli ar 1:0 uzvarēja liepājnieki, divreiz pārāki bija valmierieši (2:1 un 4:1) un reizi komandas spēlēja neizšķirti (1:1).

Piektdien "Riga" ar 2:0 pārspēja "Daugavpili", bet RFS ar 5:0 sagrāva "Tukums 2000"/"Telms" vienību. Sestdien "Grobiņas SC"/LFS svinēja pirmo uzvaru virslīgā, ar 3:0 pieveicot "Metta", bet "Jelgavas" un "Audas" cīņa beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Turnīra tabulā 15 punkti sešos mačos ir "Riga", 13 punktus ir izcīnījusi RFS, "Daugavpilij" ir 11 punkti, desmit punktus ir iekrājusi "Valmiera" un "Tukums 2000"/"Telms", septiņi punkti ir "Metta", pie sešiem punktiem tikusi "Liepāja", pie pieciem- "Auda" un "Grobiņas SC"/LFS, bet divi punkti ir "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!