Foto: Jānis Līgats

Futbola klubam "Valmiera" līdz aprīļa beigām nenomaksājot nodokļu parādu Valsts ieņēmumu dienestam (VID) un parādus pret futbolistiem, virslīgas komandai tiks atņemti trīs punkti turnīra tabulā, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF Disciplinārlietu komiteja (DK), iepazīstoties ar saņemto informāciju no LFF Klubu licencēšanas administrācijas, kā arī saņemtajiem kluba paskaidrojumiem, konstatējusi, ka "Valmiera" kā LFF-A licences saņēmējs un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) licences pretendents neatbilst LFF Klubu licencēšanas noteikumiem.

Uz šī gada 17.aprīli SIA "Valmiera FC" ir nodokļu parāds Valsts ieņēmumu dienestam, kā arī no 10.aprīļa vēstules no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) konstatējams, ka klubam "Valmiera" ir nenokārtotas finansiālās saistības pret bijušo spēlētāju Ruanu Ribeiru Rodrigesu.

Papildus tam par iespējamajām parādsaistībām pret kluba darbiniekiem (spēlētājiem) liecina arī publiskajā telpā izskanējusī informācija par darba algu kavējumu vairāku mēnešu apmērā.

LFF DK vienbalsīgi nolēmusi piemērot "Valmierai" jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegumu. Tāpat komandai piemērots nosacīts sods - trīs punktu atņemšana - ja netiks izpildīti LFF Klubu licencēšanas noteikumi par kavētiem maksājumiem citiem klubiem, darbiniekiem un sociālajām un nodokļu institūcijām. Sods stāsies spēkā, ja līdz 30.aprīlim netiks pildītas attiecīgās saistības.

Pēc septiņām spēlēm Valmieras komanda ar 13 punktiem ieņem trešo vietu.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, uz šī gada 12.aprīli SIA "Valmiera FC" bija izveidojies 185 748 eiro liels VID administrēto nodokļu parāds. Nepilna gada laikā šī uzņēmuma nodokļu parāds VID pieaudzis par vairāk nekā 125 800 eiro. Minētās SIA finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami, bet 2022.gadā tā strādājusi bez apgrozījuma un ar 0,57 miljonu eiro zaudējumiem, nodarbinot 26 darbiniekus. SIA "Valmiera FC" amatpersonas ir Šveices advokāts Ralfs Osvalds Isenegers un Uldis Pūcītis.

Šīs pašas amatpersonas darbojas valdē arī 2005.gadā reģistrētajai biedrībai "Valmieras futbola klubs", kuras nodokļu parāds VID 8.aprīlī bija 6306 eiro. Šī biedrība jau vairākus gadus regulāri ir bijusi parādā valstij nodokļu maksājumus vairāku tūkstošu eiro apmerā, liecina "Firmas.lv" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!