Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" komanda sestdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

"Valmieras" labā vārtus guva Renārs Varslavāns un Džeisons Bambulā, bet "Tukums 2000"/"Telms" vienībā izcēlās Kristaps Kārlis Krieviņš.

Mača 42.minūtē pēc Žeremī Klementes sitiena Sergejs Vilkovs atsita bumbu sev priekšā, no kurienes precīzu sitienu izdarīja Varslavāns, panākot 1:0 valmieriešu labā.

Izlīdzinājumu tukumnieki panāca 70.minūtē, kurā Krieviņš ar sitienu no distances raidīja bumbu tīklā. Tomēr astoņas minūtes vēlāk valmierieši atgriezās vadībā, no vārtu priekšas bumbu mērķī sitot Bambulā.

Sakrāto brīdinājumu dēļ mājiniekiem nevarēja palīdzēt centra aizsargs Maruāns Mihubi, bet viesiem šī paša iemesla dēļ nespēlēja pussargs Andrijs Korobenko.

Plkst.19 "Skonto" stadionā tiksies "Riga" un RFS.

Piektdien devītā kārta sākās ar dueli, kurā "Auda" viesos ar 3:1 uzvarēja "Metta" komandu.

Apļa noslēgumā svētdien "Daugavpils" mājās cīnīsies ar "Liepāju" un "Jelgava" uzņems debitanti "Grobiņa"/LFS.

Pirmo vietu ar 19 punktiem astoņās spēlēs ieņem RFS, kurai ar 18 punktiem seko "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās cīņās ir "Valmiera", kurai seko ar 14 punktiem seko "Daugavpils" un "Auda", kas aizvadījušas attiecīgi astoņas un deviņas spēles, bet 13 punktus guvusi "Tukums 2000"/"Telms". Septīto vietu ar astoņiem punktiem ieņem "Grobiņa"/LFS, septiņus punktus guvusi "Metta", sešus - "Liepāja", bet piecus - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!