Foto: Jānis Līgats

Latvijas "TonyBet Virslīgas" čempionāta komandai "Valmiera FC" par nodokļu parādu atņemti trīs punkti čempionāta kopvērtējuma tabulā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka aprīļa vidū atklātībā nāca informācija, ka "Valmiera FC" ilgstoši nemaksā futbolistiem atalgojumu. Savukārt kluba nodokļu parāds bija pārsniedzis 200 000 eiro.

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdē 8. maijā pēc iepazīšanās ar Valmieras kluba iesniegto informāciju un dokumentiem secināts, ka parādsaistības pret "Valmiera FC" darbiniekiem, tostarp spēlētājiem, ir izpildītas pilnā apmērā. Esot saņemti arī maksājuma dokumenti, kas apliecina, ka "Valmiera FC" veicis maksājumus bijušajam kluba spēlētājam Ruana Ribeiro Rodrigesam. Tiesa, apstiprinājums no FIFA par šo situāciju vēl nav saņemts. Kad tas tiks saņemts, klubam tiks atcelts aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus.

"Valmiera FC" kluba vadība vērsās arī Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ar iesniegumu par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi noteiktā termiņā. Līdz šī gada 3. maijam "Valmiera FC" nodokļu parāds bija 188 328 eiro, līdz ar to klubs joprojām neatbilst LFF Klubu licencēšanas noteikumu 65. paragrāfam.

Ņemot vērā, ka parādsaistības bija jāizpilda līdz 30. aprīlim, Valmieras komandai atņemti trīs kopvērtējuma punkti "TonyBet Virslīgas" čempionātā. "Valmiera FC" pēc trīs punktu atņemšanas saglabājusi ceturto vietu ar 17 punktiem 11 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!