Фото: AFP/Scanpix/LETA

No darba atbrīvots Itālijas futbola A sērijas kluba "AC Milan" galvenais treneris Stefano Pioli, piektdien pavēstīja vienība.

Pioli, kurš komandu vadīja no 2019.gada oktobra, klubu pametīs pēc sezonas beigām," teikts vienības paziņojumā.

Itālijas A sērijas čempionātā "AC Milan" vienība šosezon ierindosies otrajā vietā, pirms pēdējās kārtas mača no čempiones Milānas "Inter" atpaliekot 19 punktus.

Pēdējo maču čempionātā "AC Milan" aizvadīs sestdien mājās pret pēdējā vietā palikušo "Salernitana" vienību.

Pioli vadībā komanda 2022.gadā pēc 11 sezonu pārtraukuma kļuva par Itālijas čempioni. Tāpat viņa vadībā klubs pagājušajā sezonā aizkļuva līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam, kas nebija izdevies 17 sezonas.

"Gribam pateikties Stefano Pioli un visiem viņa palīgiem par neaizmirstamo līgas titulu un par "AC Milan" vārda atgriešanu un Eiropas spēcīgākā klubu turnīra skatuves," teikts kluba paziņojumā.

58 gadus vecais Pioli pirms darba "AC Milan", vadīja arī pašmāju "Fiorentina", Milānas "Inter", Romas "Lazio", "Bologna", "Palermo", "Chievo", "Sassulo", "Piacenza", "Parma", "Grosseto", "Modena" un "Salernitana" komandas.

Kā ziņo vairāki Itālijas mediji, Pioli vietu pie Milānas kluba stūres ieņems portugāļu speciālists Paulu Fonseka.

Par "Ajax" galveno treneri kļūst Farioli

Par Nīderlandes futbola kluba Amsterdamas "Ajax" galveno treneri ceturtdien tika apstiprināts itāliešu speciālists Frančesko Farioli.

Kā paziņoja Nīderlandes futbola grands, kas aizvadītajā sezonā pašmāju čempionātā ieņēma vien piekto vietu, vienošanās ar 35 gadus veco Farioli panākta uz trim gadiem.

Līgums stāsies spēkā 11.jūnijā un ir noslēgts līdz 2027.gada 30.jūnijam.

Farioli trenera karjeru uzsāka kā vārtsargu treneris Itālijas zemāko līgu klubos. 2011.gadā viņš pārcēlās uz Kataru, kur strādāja "Aspire" sporta akadēmijā un darbojās ar Kataras U-16 izlases vārtsargiem.

2017.gadā speciālists atgriezās Itālijā un kļuva par vārtsargu treneri Roberto de Dzerbi vadītajā "Benevento" komandā. No 2018. līdz 2020.gadam Farioli strādāja ar "Sassuolo" vārtsargiem, kur galvenais treneris arī bija de Dzerbi.

Savukārt 2020.gadā Farioli pārcēlās uz Turciju, kur pirmajā sezonā bija galvenā trenera asistents "Alanyaspor" klubā, bet 2021.gada martā kļuva par cita Turcijas superlīgas kluba "Fatih Karagumruk" galveno treneri. Gada beigās itālietis atgriezās "Alanyaspor" jau kā galvenais treneris, klubā pavadot divas sezonas.

Aizvadītajā sezonā Farioli vadīja Francijas spēcīgākās līgas klubu "Nice", ar kuru čempionāta noslēgumā ierindojās piektajā vietā un kvalificējās UEFA Eiropas līgas turnīram.

"Ajax" aizvadītajā sezonā no čempiones Eindhovenas PSV atpalika 35 punktus un ieņēma tikai piekto vietu, kas nākamsezon ļaus piedalīties vien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. Šī bija amsterdamiešu sliktākā sezona kopš 1965.gada.

"Ajax" aizvadītās sezonas laikā no darba jau oktobrī atbrīvoja Morisu Steijnu, kā pagaidu treneri strādāja Hedvigs Maduro un Maikls Valkanis, bet sezonu galvenā trenera amatā noslēdza Johaness van't Ships.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !