Francijas izlases un Minhenes „Bayern” pussargam Frankam Riberī par nelikumīgām seksuālām attiecībām ar kādu nepilngadīgu meiteni vārdā Zahija Dehāra draud trīs gadi ieslodzījumā.

Pirms neilga laika presē parādījās informācija par Minhenes „Bayern” un Francijas izlases pussarga Franka Riberī stāšanos tiesas priekšā kādas ar nepilngadīgo prostitūciju saistītas lietas izskatīšanā. Toreiz pazīstamā futbolista advokāte Sofija Botā izteicās, ka viņas klients tiesā esot piedalījies tikai liecinieka statusā. Kā vēsta britu laikraksta „Daily Star” intervija ar kādu meiteni vārdā Zahija Dehāra, Riberī šajā stāstā nebūt nespēlē nejauša garāmgājēja lomu.

„Es biju viņa dzimšanas dienas dāvana”, stāsta 18 gadīgā Zahija, kurai vēl nepierādīto dzimumsakaru brīdī bija vienīgi 17 gadi. „Franks man pienāca klāt kādā Parīzes naktsklubā. Viņš mani „rezervēja” un nopirka man biļetes braucienam uz Minheni, kur bija plānots svinēt viņa 26.dzimšanas dienu.”

„Viņš rezervēja luksuss apartamentus kādā Minhenes viesnīcā, kurā mums bija intīmas attiecības par kurām viņš vēlāk samaksāja.”

Zahija ir viena no 18 policijas iztaujātajām meitenēm, kuras tiek turētas aizdomās par savas miesas nelikumīgu pārdošanu vienā no Parīzes bordeļiem „Cafe Zaman”. Tiek baumots, ka šis iestādījums ir īpaši iecienīts daudzu Francijas futbolistu vidū.

Jauniete, kura atklāti sevi dēvē par „izsaukumu meiteni”, intervijā citam laikrakstam – Francijas „Match!” – stāsta, ka Riberī viņu nopirka uz vienu nakti pagājušā gada 7.aprīlī. Šis pats laikraksts apgalvo, ka minētajā tiesas prāvā Riberī tiešām nav piedalījies kā vienkāršs liecinieks. Futbolists esot atzinies intīmās attiecības ar Zahiju, taču kategoriski noliedza, ka būtu par tām maksājis, kā arī zvērēja, ka neesot zinājis par viņas nepilngadību.

Tiek lēsts, ka skandalozājā tiesas prāvā tiek nopratināti arī divi citi Francijas izlases futbolisti – Madrides „Real” uzbrucējs Karims Benzemā un Lionas „Olympique” pussargs Sidnijs Govū. Zahija apgalvo, ka ar Benzemā viņa ir stājusies dzimumsakaros būdama vien 16 gadus veca, kamēr Govū viņas pakalpojumus ir izmantojis pagājušā gada 30.martā.

Ja kāds no tiesas prāvā iesaistītajiem spēlētājiem tiks atzīts par vainīgu, vadoties pēc Francijas likuma par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgām personām, futbolistiem draud 40’000 mārciņu liels sods un trīs gadi ieslodzījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!