Nesenajā Itālijas kausa finālspēlē, kurā Milānas „Inter” svinēja minimālu uzvaru 1:0 pār galvaspilsētas komandu „Roma”, lielu uzmanību izpelnījās zaudētāju vienības pussarga Frančesko Toti nežēlīgais pārkāpums pret „Inter” uzbrucēju Mario Balotelli.

Spēles 87.minūtē, kad tablo jau vēstīja par Milānas kluba pārākumu un uz laukuma aizvien biežāk sāka izpausties spēlētāju sakarsušie prāti, neizprotami rupju un neslēptu spērienu pa Mario Balotelli kājām pēkšņi veica pieredzējušais Romas kluba līderis Frančesko Toti. Par izteikto uzbrukumu pretiniekam Toti nekavējoties savā priekšā ieraudzīja sarkano kartiņu, par ko neiebilda nevienu vārdu, uzreiz dodoties ģērbtuvju virzienā.

„Jā, taisnība, es kļūdījos. Tomēr visneglītākā lietā ir tā, ka pēc tam, kad pagājušajā nedēļā guvu lieliskus vārtus pret „Parma”, visi nāca mani apsveikt. Trīs dienas vēlāk, un jau atkal esmu palicis tikai ar tiem draugiem, kuri tādi ir bijuši vienmēr un nekad nav mani pievīluši,” pēc spēles atzinās Toti, ar saviem vārdiem līdz galam neatvainojoties par šausminošo spērienu.

Šajā sakarā interesantu komentāru Itālijas medijam calciomercato.it sniedza bijušais „Roma” kluba galvenais treneris Karlo Macone, kurš lūdz neaizmirst paša Mario Balotelli agresīvo dabu.

„Nesitīsim Toti krustā. Mums katram ir jāpatur prātā, ka Balotelli mīl izprovocēt pretiniekus. Vai tiešām visi ir aizmirsuši, ka šis jaunais puisis ir paspējis sastrīdēties ar visiem – līdzjutējiem, treneri un komandas biedriem? Tāpēc es esmu pārliecināts, ka šajā incidentā vainojams ir ne tikai Toti.”

Pats „Roma” klubs jau ir paziņojis, ka nekādas papildus sankcijas pret Toti netiks veiktas.

Frančesko Toti ir viens no retajiem piemēriem modernajā futbolā, kurš visu savu karjeru ir palicis uzticīgs vienam klubam. „Roma” vienībā uzbrūkošais pussargs spēlē jau kopš 1992.gada, 440 spēlēs tiekot pie 190 vārtu guvumiem. Itālijas izlasē 33 gadus vecais futbolists ir aizvadījis 58 spēles un guvis 9 vārtus.

19 gadus vecais Mario Balotelli, kurš jau ir izpelnījies huligāna slavu, Milānas „Inter” spēlē kopš 2007.gada. Laukumā Balotelli ir devies 57 spēlēs, kuru gaitā 19 reizes atradis ceļu līdz pretinieku vārtiem. Ar Ganas radurakstiem apveltītais uzbrucējs Itālijas U-21 izlases sastāvā 16 spēlēs ir guvis 6 vārtus.

Video: Frančesko Toti spēriens Mario Balotelli 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!