Foto: Reuters/Scanpix

Par Anglijas futbola Premjerlīgas uzvarētāju svētdien ceturto reizi savas pastāvēšanas vēsturē kļuva Londonas „Chelsea” komanda, kas šīs sezonas noslēdzošajā mačā ar rezultātu 8:0 (2:0) savā laukumā sagrāva Vīganas „Athletic”, tādējādi pārtraucot Mančestras „United” trīs gadu dominanci

Ar trīs vārtu guvumu „Chelsea” rindās izcēlās Didjē Drogbā, divi precīzi sitieni padevās Nikolā Anelkam, bet pa reizei bumbu viesu vārtos raidīja Frenks Lampards, Salomons Kalū un Ešlijs Kouls. Pateicoties šai rezultatīvajai uzvarai, „Chelsea” sezonu noslēdza ar 103 vārtu guvumiem, kas ir labākais rezultāts kopš 2000.gada.

Svētdienas mačā pret Vīganas „Atletic”, kas Premjerlīgas kopvērtējumā ierindojas vien 16.vietā 20 klubu konkurencē, „Chelsea” komandai pietika uzvarēt ar jebkādu pārsvaru, lai tā būtu droša par titula iegūšanu, jo pirms pēdējās kārtas londonieši tuvāko sāncensi „United” apsteidza par vienu punktu. Mančestras futbolisti tikās ar Stoukas „City”, un bija pārāki ar 4:0, taču šis panākums, kā izrādījās vēlāk, viņiem tomēr neļāva pakāpties augstāk par otro vietu sacensību noslēguma tabulā. 

„United” cerības uz „Chelsea” neveiksmi svētdienas cīņā sāka apdzist jau sestajā minūtē, kad Anelka pirmais tika pie atlēkušās bumbas pēc savas komandas soda sitiena un raidīja to pretinieku vārtos. Cīņas turpinājumā „Atletic” pat izdevās izlīdzināt spēles ritējumu un izveidot pie pretinieku vārtiem vairākus pusmomentus, tomēr savas korekcijas ieviesa 32.minūtē uz Vīganas vienības vārtiem nozīmētais 11 metru soda sitiens, kuru aukstasinīgi realizēja Frenks Lampards. Savukārt viesi palika skaitliskajā mazākumā, jo sarkano „plāksteri” saņēma Gerijs Kaldvels.

Spēles otrā puslaika sākumā ciemiņi vēl kādu brīdi spēja saglabāt esošo rezultātu (0:2), bet pakāpeniski arvien vairāk „salūza” un „Chelsea” pretinieku vārtos raidīja vēl sešas bezatbildes bumbas, tādējādi svinot pārliecinošu uzvaru un izcīnot Premjerlīgas čempionu titulu. 

Drogbā, kurš svētdien izcēlās ar „hat-trick”, kopumā ar 29 gūtajiem vārtiem kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju, atstājot aiz sevis „United” „vilcēju” Veinu Rūniju (26) un Darenu Bentu no „Sunderland” (24). 

Kā jau minēts, otrajā vietā aiz „Chelsea” sezonu noslēdza „United”, bet bronzas godalgas nopelnīja „Arsenal”, kas turnīra kopvērtējuma tabulā uzvarētājai zaudēja 11 punktus. Savukārt Premjerlīga nākamajā sezonā būs jāatstāj trīs vājākajām šīs sezonas vienībām – „Burnley”, Halas „City” un „Portsmouth”.

 Komandu sastāvi 

Chelsea: Čehs, Terijs, Alekss, Kouls, Ivanovičs (Beleti 59’), Ballaks (Matičs 70’), Maluda, Lampards, Anelka, Drogbā, Kalū (Kols 59’). 

Athletic: Polits, Kaldvels, Gohori, Boiss, Makartijs, Diame (Šarners 72’), Nzogbija, Figuera, Melčiots, Rodalega (Mozess 81’), Vatsons (Tomass 62’). 

Vārti: 

Anelka 6’, 56’, Lampards 32’ (ar 11.m.s.), Kalū 54’, Drogbā 63’, 68’ (ar 11.m.s.), 80’, Kouls 90’ 

Brīdinājumi:

Kalū 55’, Drogbā 74’ – Gohori 41’, Nzogbija 49’ 

Noraidījumi: 

Kaldvels 31’

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!