Latvijas Futbola federācija (LFF) otrdien pieņēma lēmumu samazināt bijušā Daugavpils "Dinaburg" galvenā trenera diskvalifikāciju līdz nosacītai ar pārbaudes laiku līdz 2011.gada 1.jūnijam.

(papildināts no ceturtās rindkopas)

LFF Valde šī gada 17.maijā iepazinās ar Daugavpils Pilsētas Sporta Pārvaldes vēstuli un Daugavpils Futbola federācijas vēstuli uzdeva LFF Disciplinārai komitejai (DK) atkārtoti izskatīt jautājumu par trenerim piešķirto diskvalifikāciju.

LFF DK šī gada 18.maijā pārskatīja T.Pertijas diskvalifikāciju un pieņēma lēmumu atlikt jautājuma izskatīšanu pēc papildus informācijas saņemšanu.

Savukārt šī gada 2.jūnijā DK sēdē ar trenera piedalīšanos atkārtoti tika izskatīta viņa diskvalifikācija, kurā tika ņemti vērā visi augstāk minētie fakti, kā arī tas, ka Pertija nepildīja galvenā trenera pienākumus pēdējos astoņus mēnešus, jo DK 8.janvāra sēdē tika nolemts diskvalificēt nosacītī līdz šī gada 31.decembrim.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, LFF DK vienbalsīgi pieņēma lēmumu Pretijam piemēroto sodu, mūža diskvalifikāciju, samazināt līdz nosacītai diskvalifikācijai ar pārbaudes laiku līdz 2011.gada 1.jūnijam.

Vortāls DELFI Sports jau ziņoja, ka Daugavpils "Dinaburg" 2009.gada oktobrī pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) lēmuma tika izslēgta no Latvijas čempionāta saistībā ar piedalīšanos totalizatoros divās "LMT Virslīgas" spēlēs. Pēc UEFA atsūtītajiem pierādījumiem LFF aizdomīga likusies 24.augusta spēle ar Rīgas "Daugava" komandu un 10.septembra mačs ar Rēzeknes vienību "Blāzma".

Abos šajos mačos "Dinaburg" komanda uzvarēja ar rezultātu 1:0.

"Dinaburg" galvenais treneris Tamazs Pertija un komandas prezidents Oļegs Gavrilovs uz mūžu tika diskvalificēti no Latvijas futbola.

Uzreiz pēc lēmuma pieņemšanas paklīda baumas, ka LFF var piešķirt diskvalificētajam trenerim amnestiju pēc noteikta laika, taču federācijas vadība to kategoriski noliedza, pamatojot ar to, ka klubs agrāk tika brīdināts, un šis brīdinājums nav ņemts vērā, tāpēc cits sods neesot iespējams.

Šī gada sākumā Gavrilovs un Pertija vērsās Sporta Arbitrāžas tiesā Lozannā par lēmuma atcelšanu, taču par lietas virzību Šveicē informācijas pagaidām nav.

Klubs ir sniedzis oficiālu apstiprinājumu, ka Tamazs Pertija jau šodien (trešdien) ir kļuvis par Daugavpils "Daugava" galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!