Foto: EPA/LETA
Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī ir optimistiski noskaņots 2022.gadā pagarināt Eiropas nacionālos čempionātus, lai tā gada Pasaules kausa finālturnīrs Katarā varētu norisināties ziemā.

Kā zināms, Katarā vasaras mēnešos gaisa temperatūra mēdz sasniegt pat +50 grādus pēc Celsija, kas var būt bīstami gan futbolistiem, gan skatītājiem, tomēr valsts sola stadionus aprīkot ar klimata kontroles sistēmu. Šāda tehnoloģija līdz šim nav nedz pārbaudīta, nedz izmēģināta.

Pēc tam, kad Katara izpelnījās tiesības rīkot turnīru, vairāki pasaules futbola varasvīri, ieskaitot Platinī, nāca klajā ar ieteikumu turnīru organizēt ziemā, kas gan guva kategorisku pretreakciju no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) puses. Tā laika gaitā pat paziņoja, ka šis jautājums ir slēgts un vairs netiks izskatīts.

Savukārt turnīra organizatoriskās komitejas pārstāvis Hasans al Tavadi iepriekš izteicās, ka Katara iespēju turnīru aizvadīt ziemā izskatītu tikai tādā gadījumā, ja to pieprasītu "visa futbola sabiedrība".

"Ceru, ka turnīrs notiks ziemā. Joprojām to atbalstu," Platinī teikto citē "Inside World Football". "Tas faniem būtu vislabākais risinājums."

Iepriekš par labāko turnīra laiku uzskatīja janvāri, tomēr Platinī šādu ieceri ir noraidījis, uzsverot, ka tajā pašā laikā notiks ziemas olimpiskās spēles.

"Tādējādi mums der laiks novembrī vai decembrī. Tā labad mums jāaptur Eiropas nacionālo čempionātu izspēle uz mēnesi, bet sezona pēc tam jāpagarina līdz jūnijam," piebilst Platinī. "Personīgi man tā nebūtu problēma."

Pirmais stadions, kurā paredzētas 2022.gada Pasaules kausa izcīņas spēles, publikai tiks nodots 2015.gadā.

Čempionāta vajadzībām rīkotāji apsolījuši rekonstruēt trīs stadionus, bet deviņas futbola mītnes uzbūvēt no jauna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!