Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Neizšķirti UEFA Čempionu līgas turnīra futbolā apakšgrupu sacensību priekšpēdējās, piektās, kārtas spēlē trešdien cīnījās Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Zeņit", līdz minimumam samazinot izredzes iekļūt astotdaļfinālā.

Aizvadītajā C apakšgrupas mačā "Zeņit" savā laukumā cīnījās 2:2 (0:2) ar Spānijas klubu "Malaga", kas jau iepriekš bija nodrošinājis vietu nākamajā kārtā.

Mača pirmo desmit minūšu laikā ar minūtes intervālu "Malaga" komandu vadībā ar 2:0 izvirzīja argentīniešu pussargs Djego Buonanote un urugvajiešu uzbrucējs Sebastjans Fernandess, tomēr otrajā puslaikā "Zeņit" komanda atspēlējās. Vispirms 49.minūtē vienus vārtus atguva portugāļu pussargs Daniels Alvešs, bet četras minūtes pirms cīņas beigām 2:2 panāca uz maiņu nākušais pussargs Viktors Faizuļins.

Otrajā šīs grupas piektās kārtas mačā trešdien Beļģijas klubs "Andrelecht" savā laukumā tiksies ar septiņkārtējo UEFA Čempionu līgas uzvarētāju "AC Milan" no Itālijas. Ja šajā spēlē uzvarēs "AC Milan", Itālijas klubs nodrošinās vietu astotdaļfinālā, bet jebkura cita iznākuma gadījumā uz grupas otro pozīciju pretendēs trīs klubi.

Pašlaik C grupas kopvērtējumā "Malaga" ar 11 punktiem piecās spēlēs ieņem pirmo vietu, "AC Milan" un "Anderlecht" kontā četrās cīņās attiecīgi pieci un četri punkti, bet "Zeņit" futbolisti piecos mačos iekrājuši četrus punktus.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Anglijas komanda Londonas "Chelsea", kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Bayern".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!