Foto: Publicitātes attēli
Ziemeļu un Centrālamerikas un Karību jūras baseina Futbola federācija (CONCACAF) atbalsta ideju par Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidenta termiņa un vecuma ierobežošanu, vēsta ārzemju mediji.

CONCACAF uzskata, ka FIFA prezidents amatā varētu tikt ievēlēts uz diviem termiņiem, kopumā astoņiem gadiem, un vecuma ierobežojums būtu 72 gadi. Tāpat ietekmīgā federācija, kurā ir 40 biedru, ir atbalstījusi arī vecuma ierobežojumu FIFA izpildkomitejas locekļiem, un viņu darbošanos tajā, kas atbilstoši ierosinātajām reformām būtu ierobežots uz trim termiņiem pa četriem gadiem. Šos priekšlikumus FIFA vadība apspriedīs kārtējā kongresa laikā maijā.

"Kopš FIFA izveidošanas ir pagājuši 100 gadi un ir acīmredzami, ka futbols pa šo laiku ir mainījes," saka CONCACAF prezidents Džefrijs Vebs. "Patīkami redzēt, ka mēs beidzot iestājamies par pasaules futbola atjaunināšanu."

Šobrīd atbilstoši reglamentam FIFA prezidents var tikt ievēlēts amatā neierobežotu reižu skaitu. 76 gadus vecais Seps Blaters šo posteni ieņem jau 15 gadus, kopš 1998. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!