Foto: AFP/Scanpix
Bijušais Itālijas futbola izlases pussargs un Šveices kluba "Sion" spēlējošais treneris Dženāro Gatūzo vasarā noslēgs sportista karjeru, vēsta ārvalstu mediji.

"Jūnijā es beigšu spēlētāja karjeru, lai futbolā turpinātu darboties kā treneris. Tas būs jauns sākums manā karjerā, un esmu gatavs koncentrēties tikai tam," teica Gatūzo. "Mani jau salīdzinājuši ar Antonio Konti [Turīnas "Juventus" galveno treneri], un tas man ir liels gods. Vēlos sasniegt to, ko sasniedzis Antonio."

Atgādinām, ka februāra izskaņā Gatūzo kļuva spēlējošo treneri "Sion" klubā, kurā vārtus sargā Latvijas vārtsargs Andris Vaņins. Līdz ar to viņš kļuvis par jau piekto galveno treneri, kurš šosezon stājies pie "Sion" stūres.

Šveices klubam Gatūzo pievienojās pagājušajā gadā, bet kopš 1999.gada spēlētājs pārstāvēja Itālijas A sērijas čempionāta klubu "AC Milan", kura rindās visos turnīros aizvadīja 468 spēles. Milānas vienības rindās viņš divas reizes kļuva par Itālijas čempionu un divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Savukārt Itālijas izlasē pussargs aizvadīja 73 spēles un guva vienus vārtus. 2006.gadā izlases sastāvā Gatuzo kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!