Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs izteicis sarūgtinājumu par sasniegto rezultātu un komandas parādīto spēli pret Lihtenšteinas izlasi, nospēlējot neizšķirti 1:1, kā arī pateicies visiem uz stadionu atbraukušajiem līdzjutējiem par jūtamo atbalstu šajā mačā, informēja Latvijas Futbola federācija.

"Mēs esam ļoti sarūgtināti par rezultātu. Esmu personīgi sarūgtināts par komandas parādīto spēli. Nespējām radīt pietiekoši daudz vārtu gūšanas momentus, tajā pašā laikā pietiekoši brīvi ļāvām pretiniekam veidot momentus pie mūsu vārtiem," sacīja treneris.

Viņš izteicies, ka šajā spēlē vairākās epizodēs izcēlās Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, savukārt spēles noteicošais moments bija nerealizētais 11 metru soda sitiens. "Ja mēs gūtu vārtus, tad spēles ritējums mainītos," par spēli pauda Starkovs.


Atbildot uz žurnālista jautājumu, vai Lihtenšteinas izlasei izdevās pārsteigt ar savu spēli, Starkovs atbildēja apstiprinoši.

"Jā. Es nebiju domājis, ka mūsu aizsargi atļaus tik daudz Lihtenšteinas futbolistiem. Līdz pat pēdējai minūtei mēs ļoti gribējām un tiecāmies uzvarēt šo maču, taču spēles finālsvilpe apstādināja mūsu centienus tieši uzbrukuma fāzē. Neskatoties uz to, uzskatu, ka Lihtenšteinas izlase šo maču nospēlēja ļoti labi," teica treneris.

Vērtējot zaudētos vārtus un gūtos vārtus šajā spēlē, viņš atzīmēja, ka zaudētajos vārtos jāizceļ Lihtenšteinas izlases futbolista Polverīno individuālā meistarība, kuram izdevās spēcīgs un precīzs sitiens. "Mēs zinām, ka Aleksandrs Cauņa ir meistarīgs standartsituāciju izpildītājs un šajā spēlē viņš izmantoja savu spēcīgo ieroci. Diemžēl kā darvas piliens medus mucā jeb Aleksandra parādītajā spēlē bija nerealizētais 11 metru soda sitiens," piebilda Starkovs.

Latvijas nacionālā futbola izlase FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra nākamo spēli aizvadīs 7.jūnijā, kad savā laukumā tiks uzņemta Bosnijas un Hercegovinas valstsvienība. Ar piecās spēles iegūtajiem četriem punktiem mūsu komanda kvalifikācijas G apakšgrupas turnīra tabulā ieņemt piekto vietu.

Jāpiebilst, ka šajā spēlē futbolisti - Kaspars Gorkšs un Aleksejs Višņakovs aizvadīja 50.maču Latvijas valstsvienības rindās, savukārt Aleksandrs Cauņa guva savus 11.vārtus izlases rindās.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Lihtenšteinu.

Latvijas izlases labā vārtus guva Aleksandrs Cauņa, bet Lihtenšteinas vienībā precīzi sita Mikēle Polverīno

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!