Foto: F64
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta ceturtās kārtas spēlē svētdien pašreizējie čempioni Daugavpils "Daugava" nespēja nosargāt uzvaru pret "Liepājas metalurgu", savā laukumā cīnoties neizšķirti 1:1 (0:0).

Uzvaras gadījumā Daugavpils klubs būtu pārcelies uz tabulas augšgalu uzreiz aiz vadošajām trim komandām, kamēr liepājnieki neizmantoja iespēju izvirzīties dalītā pirmajā vietā.

Mača gaitā pārsvars lielākoties piederēja laukuma saimniekiem, bet vienīgos vārtus mājiniekiem 78.minūtē guva nigērietis Ibrahims Babatunde. Neizšķirtu "Liepājas metalurgs" izrāva kompensācijas laika ceturtajā minūtē, kad precīzs bija aizsargs Dmitrijs Hmizs.

Jāizceļ, ka mača beigu daļā savainojumu guva liepājnieku vārtsargs Pāvels Doroševs, tomēr par spīti tam palika vārtos un kompensācijas laikā glāba savu komandu no vārtu zaudējuma.

Līdzīgi saistoša cīņa svētdien norisinājās arī Hanzas vidusskolas laukumā Rīgā, kura "Metta"/"Latvijas Universitāte" ar 1:2 (0:0) zaudēja "Jūrmalai".

Spēles 72.minūtē "Metta"/LU komanda guva pirmos vārtus šosezon, kad Edgars Vardanjans izvirzīja mājiniekus vadībā ar 1:0, tomēr uzvaru no rokām vienība izlaida kompensācijas laikā, kad ātri zaudēja divus vārtus pēc kārtas. Vispirms 1:1 panāca aizsargs Romans Gladiļins, bet ceturtajā kompensācijas laika minūtē precīzs bija arī Oļegs Malašenoks.

Izcīnītā uzvara ļāva "Jūrmalai" pakāpties uz kopvērtējuma augšgalu uzreiz aiz vadošās komandas "Ventspils".

Kā ziņots, kārta sākās piektdien, kad kopvērtējuma līdervienības "Skonto" un Rīgas "Daugava" nospēlēja neizšķirti 0:0. Savukārt sestdien "Ventspils" ar 1:0 savā laukumā uzvarēja Jūrmalas "Spartaku", bet pirmo punktu šosezon izcīnīja "Jelgavas" komanda, kas cīnījās neizšķirti 2:2 ar virslīgas debitanti Ilūkstes NSS.

Kopvērtējumā pēc četrām kārtām līderpozīcijā ar deviņiem punktiem atrodas "Ventspils" komanda, "Skonto", "Jūrmalai" Rīgas "Daugavai" ir pa astoņiem punktiem, bet tām ar septiņiem punktiem seko "Liepājas metalurgs". Pieci punkti ir Daugavpils "Daugavai", bet četri punkti "Spartaka" kontā. Ilūkstes kluba kontā ir trīs punkti, viens punkts ir "Jelgavai", bet bez punktiem joprojām cīnās vienīgi "Metta"/LU.

Šīs sezonas turnīrā desmit klubi līdz novembrim sacentīsies trīs apļos. Iepriekšējā sezonā desmit komandas aizvadīja četru apļu cīņas.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija kopš 2010.gada.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!